Ελλάδα

Σεισμός ΤΩΡΑ στο Αιγαίο – Αισθητός στην Αττική

Ένας σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ ταρακούνησε τις Σποράδες τα ξημερώματα της Πέμπτης (12.10.2017). Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

Ειδικότερα, ο σεισμός σημειώθηκε στη 01:49 τα ξημερώματα της Πέμπτης στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σκύρου και Αλόννησου. Ωστόσο, έγινε αισθητός και στις γύρω περιοχές αλλά και στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο υπολογίζεται περίπου 135 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας.

σεισμός

Για αυτό το λόγο, φαίνεται πως έγινε αισθητός και στην Αττική. Να σημειωθεί ότι το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ. σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό.

Πρώτη εκτίμηση

Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών έκανε λόγο για σεισμό 5,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

σεισμός

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση του ΣτΕ για την καθυστέρηση κατεδάφισης του ξενοδοχείου Coco-Mat κοντά στην Ακρόπολη
Το Συμβούλιο της Επικρατείας κατήγγειλε εκ νέου τη μη εκτέλεση της απόφασής του του 2019, με την οποία είχε διατάξει την κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων του παράνομου ξενοδοχείου στην ιστορική περιοχή Μακρυγιάννη
Συμβούλιο της Επικρατείας
Δίκη Σήφη Βαλυράκη: Δίωξη στους λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας – Κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία
«Η άσκηση ποινικής δίωξης αποκαλύπτει ότι στελέχη του λιμεναρχείου επιχείρησαν με μεθοδικό τρόπο να αμφισβητήσουν τον αυτόπτη μάρτυρα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Κωνσταντόπουλος
Ο Σήφης Βαλυράκης