Ελλάδα

Σεισμός Τουρκία – Παπαδόπουλος: Δεν μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα

Ακόμη δεν είναι σαφές αν ο σεισμός που συγκλόνισε το μεσημέρι της Πέμπτης (26.09.2019) την Κωνσταντινούπολη ήταν ο κύριος σεισμός. Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, πάντως, εμφανίζεται καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα.

Ο μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησε μνήμες από το ’99. Και τότε, ο σεισμός ήταν στη θάλασσα του Μαρμαρά και μάλιστα, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, είχε ενεργοποιήσει το ρήγμα της Πάρνηθας.

[read4more]

Τώρα, τα πράγματα φαίνεται πως είναι διαφορετικά όπως εξηγεί στο newsit.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Η περιοχή έχει πολλά ενεργά ρήγματα, παρακλάδια του μεγάλου ρήγματος της βόρειας Ανατολίας. Πιθανότατα ένα από αυτά τα ρήγματα ενεργοποιήθηκε και τώρα. Τα παρακλάδια αυτά συνεχίζονται και μέσα στο βόρειο Αιγαίο, στον ελλαδικό χώρο», τόνισε.

Έσπευσε να καθησυχάσει τους πάντως, όμως, λέγοντας πως το μέγεθος του σημερινού σεισμού στην Κωνσταντινούπολη «δεν είναι τέτοιο που θα προκαλούσε ενεργοποίηση άλλων ρηγμάτων προκαλώντας ντόμινο. Ντόμινο είχε προκαλέσει ο σεισμός στη θάλασσα του Μαρμαρά τον Αύγουστο του 1999 ο οποίος είχε μέγεθος 7,5 Ρίχτερ. Πιστεύουμε ότι εκείνος ο σεισμός είχε ενεργοποιήσει το ρήγμα της Πάρνηθας. Δεν νομίζω ότι μπορεί να μας επηρεάσει».

Click4more: Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή που σείεται κτίριο!

Σύμφωνα με τον γνωστό σεισμολόγο «η περιοχή έχει συχνή και έντονη δραστηριότητα. Χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή σεισμικότητα με μεγάλα μεγέθη σεισμών. Δεν μας εκπλήττει ένας σεισμός της τάξης των 5,7 Ρίχτερ στην συγκεκριμένη περιοχή. Σε περίπου τρεις ημέρες θα γνωρίζουμε και αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, αν και είναι πιθανό να μην είμαστε απολύτως βέβαιοι».

Ακούστε τι είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» ο Κηφισός μετά από σύγκρουση οχημάτων στην άνοδο – Έντονο πρόβλημα και σε Κηφισίας
Στην κάθοδο του Κηφισού «κόκκινο» είναι το ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος στην Μεταμόρφωσης, ενώ στην άνοδο με βήμα «σημειωτόν» κινούνται τα οχήματα από το Αιγάλεω μέχρι την Λυκόβρυση
Κηφισός
Το ΣτΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει εναλλακτικό μάθημα για όσους έχουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει από το 2019 ότι το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να οργανώσει εναλλακτικό μάθημα για όσους λαμβάνουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Σχολικά βιβλία
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Κωνσταντοπούλου: «Συκοφάντης που επιδιώκει να παραμένει στην επικαιρότητα με όποιο παρανοϊκό σενάριο μπορεί»
«Η συγκεκριμένη δικηγόρος- πολιτικός - επαγγελματίας συκοφάντης καλυπτόμενη από την βουλευτική της ασυλία, δήλωσε με αναίδεια την πρόθεση της να μην διεξαχθεί η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών» αναφέρει η ανακοίνωση
Ζωή Κωνσταντοπούλου