Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

«Σείστηκε» η Μητρόπολη με τον Ακάθιστο Ύμνο! Συγκλόνισε ο Αρχιεπίσκοπος με το μήνυμά του (video)

Μητρόπολη

Με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Ακάθιστος Ύμνος στην Μητρόπολη στην ιδιότυπη «απάντηση» στην πρόκληση Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά. Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε όλη την Ελλάδα. Το παρών δίνουν βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος “θα προστεί της Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, το βράδυ της Παρασκευής, για την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί” ανέφερε η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, για τα όσα συμβαίνουν απόψε στην Μητρόπολη.

Λίγες ώρες μετά την πραγματοποίηση του… ονείρου του Ερντογάν -κατά δήλωση του ίδιου- της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δηλαδή, η Εκκλησία “αντιδρά” με τον Ακάθιστο Ύμνο στην Μητρόπολη.

Click4more: Αγιά Σοφιά: “Τη Υπερμάχω” και ήχοι πένθιμοι στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας (video)

Για τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, 24.07.2020, ημέρα που ξεκίνησε η λειτουργία της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί, αλλά και ημέρα “πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό”, είχε προγραμματιστεί η Ακολουθία, με πλήθος κόσμου να έχει βρεθεί από νωρίς βρεθεί στο σημείο.

Το newsit.gr βρίσκεται στην Μητρόπολη για να σας μεταφέρει όσα συμβαίνουν, με τον Ιερό Ναό να είναι γεμάτος πιστούς.

Ηχηρή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου!

“Σήμερα είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος”, τόνισε μετά το πέρας της Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για να συνεχίσει: “Υπάρχουν πολλοί βέβαια που δεν ακούνε, δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν. Εμείς αγωνιζόμαστε γι’ αυτό τον πολιτισμό. Απόψε προσευχηθήκαμε και το αίτημά μας είναι αληθινό και συνεχές, να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής μας. Αυτό που σημειώνεται σήμερα, δηλαδή η προσβολή του πολιτισμού και η άρνηση της ανθρωπιάς, είναι τα προβλήματα. Να ευχηθούμε η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια”.

Δείτε την εικόνα που σας μετέδωσε ζωντανά το newsit.gr

Κατάμεστη η Μητρόπολη για τον Ακάθιστο Ύμνο ανήμερα της «βεβήλωσης» της Αγίας Σοφίας! LIVE εικόνα

Gepostet von NewsIt am Freitag, 24. Juli 2020

Στην Μητρόπολη βρέθηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζενμπεργκ, αλλά και ο βουλευτής με το κυβερνών κόμμα, Άγγελος Συρίγος.

Δείτε τις εικόνες

                           Μητρόπολη Μητρόπολη

Την ίδια ώρα και στην Θεσσαλονίκη ψέλνουν τον Ακάθιστο Ύμνο στον Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας, ενώ να σημειωθεί πως από το πρωί, πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς η “βεβήλωση” της Αγίας Σοφίας έχει προκαλέσει το αίσθημα των απανταχού Χριστιανών.

Δείτε την εικόνα που μεταδόθηκε ζωντανά από την Μητρόπολη

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις