Ελλάδα

Σταματάει o Δακτύλιος στις 24 Ιουλίου

Από το Σάββατο 25 Ιουλίου, η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιείται χωρίς το σύστημα των μονών - ζυγών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Δακτύλιος μετρά αντίστροφα για να πάει διακοπές και να επιστρέψει το φθινόπωρο.

Ο Δακτύλιος που τέθηκε σε ισχύ στις 20 Οκτωβρίου 2025, θα εφαρμοστεί έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου. Μέχρι τότε εξακολουθεί να ισχύει το σύστημα της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων, με βάση το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, τις ζυγές ημερομηνίες επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων με πινακίδες που λήγουν σε 0, 2, 4, 6 και 8, ενώ τις μονές ημερομηνίες κυκλοφορούν τα οχήματα με πινακίδες που λήγουν σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Οι περιορισμοί ισχύουν εντός των ορίων του Μικρού Δακτυλίου, τα οποία περιλαμβάνουν τις βασικές οδικές αρτηρίες που περικλείουν το κέντρο της Αθήνας, όπως οι λεωφόροι Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Συγγρού, Πειραιώς και Κωνσταντινουπόλεως.

Το μέτρο εφαρμόζεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ενώ δεν ισχύει τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες γενικής απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Επιπλέον, οι οδηγοί που κινούνται αποκλειστικά στις οριακές λεωφόρους του Δακτυλίου εξαιρούνται από τους περιορισμούς.

Από το Σάββατο 25 Ιουλίου, η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιείται χωρίς το σύστημα των μονών – ζυγών, καθώς ο Δακτύλιος θα ανασταλεί για τους θερινούς μήνες.

Η επαναφορά του μέτρου αναμένεται το φθινόπωρο, με την έναρξη της νέας περιόδου εφαρμογής του, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Pizza Fan: Νέοι εξοργιστικοί διάλογοι μεταξύ του ιδιοκτήτη με συνεργάτη του – «Υπάρχουν μαγαζιά που έχουν περιθώριο να κόψουν με κέρασμα»
Σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του ιδιοκτήτη της αλυσίδας και συνεργάτη του, μπήκαν στο μικροσκόπιο τα καταστήματα με περιθώριο για περισσότερα «κεράσματα»
Υποκατάστημα της Pizza Fan
Καιρός αύριο: Χαλάει με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα δυτικά, από ανατολικές βορειοανατολικές κυρίως στα ανατολικά και σταδιακά μεταβλητοί στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο με ένταση 4 με 6, έως 7 μποφόρ στα πελάγη
(EUROKINISSI)