Ελλάδα

Στο αρχείο η υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη

Η περιπέτεια που είχαν οι δύο Ελλήνες στρατιωτικοί στην Ανδριανούπολη έχει αίσιο τέλος. Η υπόθεση για την κατηγορία της κατασκοπείας μπήκε στο αρχείο από την τουρκική δικαιοσύνη.

Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης είχαν συλληφθεί στην Αδριανούπολη και είχαν μείνει για αρκετούς μήνες στη φυλακή.

Οπως μετέδωσε οι ΣΚΑΪ  η κατηγορία περί κατασκοπίας που τους βάραινε μπήκε στο αρχείο. Αυτό σημαίνει πως θα δικαστούν από τις τουρκικές αρχές μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η εισαγγελία της Αδριανούπολης απεφάνθη πως δεν συντρέχουν λόγοι δίωξης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας. Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu δεν υπάρχουν «επαρκή και σαφή αποδεικτικά στοιχεία».

Υπενθυμίζεται πως την 1η Μαρτίου του 2018 οι Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης κατά την περιπολία τους στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας έχασαν τον προσανατολισμό τους, μπήκαν σε τουρκικό έδαφος και συνελήφθησαν.

Για μήνες έμειναν στη φυλακή και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι στις 15 Αυγούστου του 2018 μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις της ελληνικής με την τουρκική κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Κρύο, βροχές ακόμα και χιόνια στα ορεινά φέρνει ο Απρίλιος» λέει ο Κολυδάς - Θερμοκρασίες σε ελεύθερη πτώση την επόμενη εβδομάδα
Ο γνωστός μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, έκανε μια ανάρτηση για τον καιρό των επόμενων ημερών σημειώνοντας πως: «Από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει σταδιακά»
Βασίλης Παπαδόπουλος
25η Μαρτίου: Αποκλείστηκαν στη Γαύδο οι 21 μαθητές από τη Βούλα που παρέλασαν στο ακριτικό νησί
Ενώ ο καιρός δεν είναι τόσο απαγορευτικός, οι ίδιοι έχουν αποκλειστεί στη Γαύδο και κανείς δεν τους έχει απαντήσει υπεύθυνα για το πότε θα είναι σε θέση να αναχωρήσουν αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
25η Μαρτίου: Αποκλείστηκαν στη Γαύδο οι 21 μαθητές από τη Βούλα που παρέλασαν στο ακριτικό νησί