Ελλάδα

Στο νέο τους απόκτημα, τα οχήματα Polaris, εκπαιδεύτηκαν στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Εκπαίδευση των αξιωματικών και υπαξιωματικών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ στον χειρισμό, στη λειτουργία και στη συντήρηση των νεοαποκτηθέντων οχημάτων ειδικών αποστολών Polaris MRZR, πραγματοποιήθηκε, από 5 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η ΔΕΠ, στο πλαίσιο αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της και των μέσων που διαθέτει, παρέλαβε τέσσερα οχήματα Polaris MRZR με σκοπό την επιχειρησιακή τους αξιοποίηση σε όλα τα είδη αποστολών των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

geetha polaris

Συγκεκριμένα, προστίθεται στην ανακοίνωση, δύναται να συμμετέχουν σε αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης, άμεσης επιθετικής ενέργειας, καθώς και αποστολές υποστήριξης όπως μεταφορά υλικών και διακομιδές τραυματιών.

geetha polaris

Τα οχήματα μάχης έχουν την δυνατότητα να φέρουν ένα μεγάλο εύρος οπλικών συστημάτων, από πολυβόλο minigun έως αντιαρματικά βλήματα ή κατευθυνόμενες ρουκέτες, καθώς και ειδικό εξοπλισμό παρατήρησης, επικοινωνιών και ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ λόγω των τεχνικών προδιαγραφών τους δύναται να μεταφέρονται από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και από ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

geetha polaris

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική