Ελλάδα

Στο “σφυρί” ακίνητα του υπουργείου Εργασίας στην Αθήνα

Δύο ξεχωριστές προσκλήσεις απευθύνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα ακίνητα του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του στα όρια του δήμου Αθηναίων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι προσκλήσεις σηματοδοτούν την έναρξη του β’ κύκλου του προγράμματος «Αξιοποίηση των ακινήτων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», που υλοποιείται από τον Ιούλιο του 2017 από το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Ο α’ κύκλος, ο οποίος ολοκληρώνεται με επιτυχία, αφορούσε την εγκατάσταση φορέων του Δημοσίου για επιλεγμένες στρατηγικές χρήσεις. Ο νέος β’ κύκλος στοχεύει αφενός μεν σε κοινωνικές χρήσεις από κοινωφελείς φορείς, συνεργασίες νεοφυών ή νεανικών επιχειρήσεων, πολιτισμού αφετέρου δε στην αμιγώς εμπορική αξιοποίηση για στοχευμένα ακίνητα, όπως ξενοδοχεία και κτίρια γραφείων. Σε αυτή τη φάση, άλλο ένα τμήμα του μεγάλου αποθέματος ακινήτων των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να αποκτήσει νέες χρήσεις, μετά από πολυετή αδράνεια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στόχοι του προγράμματος είναι η μέγιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εργασίας προς όφελος ασφαλισμένων και συνταξιούχων και η οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας.

Άδεια τα μισά κτίρια των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

Το απόθεμα ακινήτων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του ΟΑΕΔ υπερβαίνει τα 1.000 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Κενά είναι το 49% εξ αυτών και η απονέκρωση των κτιρίων εκτιμάται ότι προκάλεσε, σύμφωνα με τα στοιχεία που ερευνήθηκαν για την περίοδο 2010-2016, απώλειες περίπου 420 εκατομμυρίων ευρώ σε αξία γης και αντίστοιχη απώλεια 16.000 θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πιλοτικό έργο, το οποίο διαρκεί μόλις 10 μήνες, ενεργοποίησε, μεταξύ άλλων, με ιδιαίτερα θετικό τρόπο τα πρώην ασφαλιστικά ταμεία (ΦΚΑ), όπως και τον ΟΑΕΔ και θεωρείται, αυτήν τη στιγμή, επιτυχημένο, κινούμενο εντός των αρχικών στόχων, όπως και των χρονοδιαγραμμάτων του.

Τα επόμενα βήματα επέκτασης του προγράμματος αναμένονται στις πόλεις του Πειραιά και του Βόλου.

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του οικείου ιδιοκτήτη Φορέα και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 11η Μαΐου 2018.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: Σε εξέλιξη 160 κλινικές μελέτες για σοβαρά και σπάνια νοσήματα
Ο Θάνος Δημόπουλος, Καθηγητής Θεραπευτικής – Ογκολογίας – Αιματολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Διευθυντής Θεραπευτικής Κλινικής, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, γράφει για την αξία των κλινικών μελετών και τι σημαίνουν για τους ασθενείς
Θάνος Δημόπουλος
Δημήτρης Αθανασίου για κλινικές έρευνες: Οι ασθενείς με σπάνιες ασθένειες κερδίζουν χρόνο ζωής
Για την σημασία των κλινικών μελετών για τους πάσχοντες από σπάνια νοσήματα μιλάει σε συνέντευξή του στο αφιέρωμά μας ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Σπανίων Ασθενών Ελλάδος και μέλος της Ομάδας Εργασίας Ασθενών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA)
Δημήτρης Αθανασίου
Στέλιος Ορφανός: Η συμμετοχή των ασθενών στις κλινικές μελέτες αποτελεί «προνόμιο»
Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις κλινικές μελέτες, Στέλιος Ορφανός, απαντά στις ερωτήσεις του iatropedia.gr, για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στην Ελλάδα στις κλινικές μελέτες.
Hisplanic Female Bioengineer Looking at DNA Samples Under a Microscope in a Modern Applied Science Laboratory. Portrait of a Young Lab Engineer in White Coat Inventing New Medical Drugs