Ελλάδα

Στο Χάρβαρντ με 20.000 ευρώ σε ΤΕΙ με 42.000 ευρώ!

Με την απίστευτη αυτή ατάκα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ετοιμάζει το έδαφος για τα επερχόμενα λουκέτα σε ΤΕΙ της επαρχίας, σε πρώτη φάση.
 

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της υπουργού Παιδείας που κόβει χρήματα και τους υπευθύνους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που ζητάνε περισσότερα κονδύλια και καταγγέλουν οικονομική ασφυξία και ”αργό θάνατο”.
 
Η υπουργός θέλοντας να πείσει πως το πρόβλημα είναι η σπατάλη και η κακοδιαχείριση έκανε κορυφαία σύγκριση :” υπάρχει τμήμα ΤΕΙ που λειτουργεί στην περιφέρεια με κόστος 42.000 ευρώ ανά φοιτητή, όταν το μέσο κόστος λειτουργίας στο κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ είναι 20.000 ευρώ”.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα που είναι έτοιμα για κλείσιμο, είναι τα 24 περιφερειακά ΤΕΙ που φέτος θα δεχθούν μηδενικό αριθμό εισακτέων!
 
Μάλιστα η κυρία Διαμαντοπούλου κατήγγειλε αλχημείες από υπεύθυνους ιδρυμάτων για να μη χάσουν κρατικά κονδύλια, τα οποία κατανέμονται με βάση τον αριθμό των φοιτητών : ” πρύτανης, ο οποίος διαμαρτύρεται, ανακοίνωσε ότι είχε 85.000 φοιτητές και μέσα από τη λεπτομερή καταγραφή που κάναμε προκύπτουν 45.000 φοιτητές”.
 
Σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη σύνοδος των προέδρων των περιφερειακών ΤΕΙ, χωρίς όμως τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιώς που έχουν διαφοροποιήσει τη θέση τους.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απολογείται αύριο ο δάσκαλος κιθάρας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης μαθήτριάς του στα Χανιά
Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν μαχαίρι, ηλεκτρονικές συσκευές και το κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο βρέθηκαν συνομιλίες και οπτικό υλικό που σχετίζεται με την ανήλικη
Κακοποίηση
«Ανάσταση χωρίς βροχές αλλά με κρύο, Κυριακή του Πάσχα με λιακάδα» - Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου στο newsit.gr
«Οι όποιες βροχές θα είναι μικρής διάρκειας, που δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά - Περισσότερη ηλιοφάνεια αναμένεται στη δυτική Ελλάδα»
εκκλησία
Οδηγός για την ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα - Πώς να αποφύγετε τα ατυχήματα
Βεγγαλικά, λαμπάδες, ψησταριές και οι «παγίδες» των εξοχικών αποτελούν τις κύριες αιτίες ώστε ένα παιδί να τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών
Cute little girl with mother at the doctor pediatrician. Using bandage for hand injury.