Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στον πάγο η απόλυση δικαστίνας για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ανέβαλε επ’ αόριστον τη συζήτηση επί του ερωτήματος της απόλυσης από το δικαστικό σώμα της δικαστικού λειτουργού Μαρίας Ψάλτη.

Η δικαστής έχει καταδικαστεί από το Εφετείο Θράκης σε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος και παράβαση δικαστικού απορρήτου στη γνωστή υπόθεση του Βατοπεδίου. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρώην πρόεδρος του Πρωτοδικείου Ροδόπης, καθυστέρησε επί μήνες να δημοσιεύσει απόφαση για την υπόθεση διεκδικήσεως της Μονής Βατοπεδίου των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας.

Η υπόθεση είχε συζητηθεί στο Πρωτοδικείο και τα μέλη του δικαστηρίου κατέληξαν πως έπρεπε να απορριφθεί η προσφυγή των μοναχών υπέρ του Δημοσίου αλλά, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος παρενέβησαν με τηλεφωνήματά τους στην τότε πρόεδρο Πρωτοδικών Ροδόπης, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έκδοση της, εις βάρος τους, απόφασης.

Μαζί με τη δικαστική λειτουργό έχουν καταδικαστεί με την ίδια ποινή και οι μοναχοί κ.κ. Εφραίμ και Αρσένιος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος της κυρίας Ψάλτη.

Η Ολομέλεια ανέβαλε τη συζήτηση για την απόλυση της κυρίας Ψάλτη, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση από τον Άρειο Πάγο επί της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία καταδικάστηκε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε