Ελλάδα

Συγκλονίζει ο πατέρας που δώρισε τμήμα από το ήπαρ του στην 11 μηνών κόρη του: «Ήταν θαύμα των Χριστουγέννων»

«Είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να κάνουμε: Να σώσουμε την κόρη μας»

Το γύρο του κόσμου κάνει η συγκλονιστική ιστορία που έρχεται από το Τορίνο της Ιταλίας, με έναν πατέρα από την Ελλάδα, ο οποίος δώρισε μέρος από το ήπαρ στην 11 μηνών κόρη του.

Η μεταμόσχευση τμήματος του ήπατος, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Le Molinette του Τορίνο. Σήμερα, η μικρή Μελίνα αναρρώνει στο νοσοκομείο ενώ ο πατέρας της, Γιάννης Παντελίδης, δηλώνει πως «είναι θαύμα να μπορείς να σώσεις το παιδί σου».

«Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Ήταν το θαύμα των Χριστουγέννων», είπε ο κ. Παντελίδης στο MEGA. «Είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να έχουμε σαν γονείς: να σώσουμε την κόρη μας», συμπλήρωσε.

Η κόρη του, όπως εξήγησε, είχε ατρησία χοληφόρων και χρειαζόταν άμεσα μεταμόσχευση. «Κάναμε δύο χειρουργεία στην Ελλάδα, μία μέθοδο που δεν πέτυχε και φύγαμε στο εξωτερικό», ανέφερε ο κ. Παντελίδης.

 

Η οικογένεια πήγε στο Τορίνο πριν από τέσσερις μήνες, αφού πρώτα είχε διαπιστωθεί πως ο πατέρας ήταν συμβατός δότης.  «Δόξα τω Θεό ήμασταν καλά στην υγεία μας και μπορέσαμε και βοηθήσαμε την μικρή», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κόρη του αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός 10 ημερών, λέγοντας πως μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά.

Όπως είπε θα παραμείνουν για ακόμη τρεις μήνες στο Τορίνο, όπου οι γιατροί θα παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του 11 μηνών παιδιού.

Τέλος, ο κ. Παντελίδης ευχαρίστησε τους γιατρούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Τορίνο που «μας έσωσαν το κοριτσάκι μας» όπως είπε.

«Ό,τι και να πούμε είναι λίγο», κατέληξε.

 

 

Για θαύμα των Χριστουγέννων έκανε λόγο και η εφημερίδα Corriere della Sera σημειώνοντας ότι «ο πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος λέγεται Γιάννης, δώρισε μέρος του ήπατός του στην κόρη του, Μελίνα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γρίπη: Ρινικό εμβόλιο για παιδιά για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Το νέο ρινικό εμβόλιο χορηγείται με πιο «φιλικό» τρόπο για τα παιδιά και συγκεκριμένα με σπρέι που ψεκάζεται στη μύτη, γεγονός που αναμένεται να το κάνει πιο αποδεκτό από τα μικρά παιδιά
Φωτογραφία istock
Αδιανόητο περιστατικό στη Βοιωτία - Διευθύντρια σε ΚΕΠ έθαψε σε στάβλο την μητέρα της για να παίρνει την συνταξή της
Το φρικτό γεγονός έγινε το καλοκαίρι του 2023 και από τότε η γυναίκα αυτή δεν εμφανιζόταν πουθενά στο χωριό - Η 62χρονη παρουσίασε στις αρχές μια ηλικιωμένη με άνοια ως μητέρα της
Το σημείο που είχε θάψει η 62χρονη την ηλικιωμένη μητέρα της
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
103
Πρόστιμο 270.000 ευρώ και 5 μήνες φυλάκιση σε συνταξιούχο με τη βούλα του ΣτΕ – Είχε σκοτώσει με τσάπα 8 κουτάβια
Το Συμβούλιο Επικρατείας με την απόφασή του έκρινε ότι δεν παραβιάζονται οι συνταγματικοί κανόνες και μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονα πρόστιμο και ποινή φυλάκισης
Κουτάβια 10