Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο από το μοιραίο λάθος του σταθμάρχη με το «κλειδί»

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, που έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. Βίντεο-ντοκουμέντο, που βλέπει το φως της δημοσιότητας, δείχνει ποιο ήταν το μοιραίο λάθος που έκανε ο σταθμάρχης Λάρισας. 

Ο σταθμάρχης της Λάρισας, όπως φαίνεται στο βίντεο του ΣΚΑΪ, δεν γύρισε ποτέ το κλειδί επί της οδού Καραγάτση για να αποκαταστήσει την κανονική ροή και να αποφευχθεί λίγο αργότερα η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Και αυτό, όπως προκύπτει από το υλικό που έχει στην διάθεση του ο ΣΚΑΪ, μολονότι είχε στην διάθεση του τουλάχιστον μία ώρα. 

Στα βίντεο φαίνεται το μοιραίο Intercity 62, πριν το μοιραίο λάθος του σταθμάρχη Λάρισας. Είναι και τα βίντεο που δείχνουν την λανθασμένη πορεία που ακολούθησε, οδηγώντας στον θάνατο 57 επιβάτες. Κάμερα κλειστού κυκλώματος στην οδό Βόλου, στη Λάρισα, κατέγραψε το τρένο του προαστιακού της Λάρισας -το τρένο δηλαδή που έγινε το πρώτο λάθος, αλλά διορθώθηκε μετά από υπόδειξη του οδηγού. 

Και μετά από μια ώρα η κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει και το Intercity. Ώρα 22:09, ο προαστιακός κατευθύνεται προς τον σταθμός της Λάρισας. Το ψαλίδι στην οδό Καραγάτση γυρνάει και το τρένο κατευθύνεται προς την πλατφόρμα 3. 

Το μοιραίο λάθος είναι ότι το κλειδί δεν γυρνάει ποτέ στην σωστή του θέση και το Intercity μπαίνει ναι μεν στην ίδια ράγα, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό αποτυπώνεται και στο βίντεο που καταγράφεται στις 23:07. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το θέατρο που έπαιξε ο 50χρονος στο Κορωπί αφού ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους - Σε κρίσιμη κατάσταση η 40χρονη
Διασωληνωμένη παραμένει η γυναίκα που δέχθηκε μπουνιές και κλωτσιές από τον σύζυγός της - Τα 2 παιδιά τους οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων, μέχρι να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει την επιμέλειά τους
Man threatening a woman in the bedroom, she is scared and lying in bed, domestic violence concept 8
«Θειούλη» είχε αποθηκευμένο στο κινητό του τον 68χρονο ο εργοδότης των 22χρονων κατηγορούμενων στη Φοινικούντα - Τι κατέθεσε ο ανιψιός του θύματος
Την ώρα που ο εργοδότης των φερόμενων δραστών της δολοφονίας στη Φοινικούντα κατέθεσε ότι δεν γνώριζε το 68χρονο θύμα, το οποίο αποκάλεσε «σκουπίδι», η επαφή στον κινητό του τον «καίει» δημιουργώντας αντιφάσεις
Οι κατηγορούμενοι στη Φοινικούντα