Ελλάδα

Συλλαλητήριο για την Παιδεία – Έκλεισαν δρόμοι, τέλειωσε… ειρηνικά

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς, που διαδηλώνουν με νέο συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ψηφίζεται το πρωί της Πέμπτης, 11.06.2020, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, 10.06.2020, στα Προπύλαια. Κλειστός παρέμεινε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα -και οι γύρω δρόμοι- αλλά και η οδός Πανεπιστημίου.

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από το Σύνταγμα

Ο κόσμος συγκεντρώνονταν συνεχώς ενώ κάποια στιγμή ένα μπλοκ φοιτητών κατευθύνθηκε κοντά στον Άγνωστο Στρατιώτη, με τα ΜΑΤ να παρατάσσονται απέναντί τους.

syllalhthrio paideia συλλαλητήριο

συλλαλητήριο συλλαλητήριο syllalhthrio paideias

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από τα Προπύλαια

συλλαλητήριο syllalhthrio paideias συλλαλητήριο

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

Με κεντρικό σύνθημα «απόσυρση τώρα του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου» κατέβηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στον δρόμο οι εκπαιδευτικοί. Φοιτητές, μαθητές αλλά και σύλλογοι γονέων βρέθηκαν στο πλευρό δασκάλων και καθηγητών που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή την ώρα, στα Προπύλαια, ενώ αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Αίτημά τους είναι η απόσυρση του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις». Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, το ΠΑΜΕ, εκπαιδευτικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικές ενώσεις.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος αντιδρά στο νομοθέτημα του υπουργείου Παιδείας, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση που αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου αλλά και για αναχρονιστικές διατάξεις που «μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω». Κατηγορούν το Υπουργείο για την «εντελώς αντιδημοκρατική, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας» κατάθεση του νομοσχεδίου. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και για την τροπολογία που προβλέπει τη βιντεοσκόπηση και τη διαδικτυακή αναμετάδοση των μαθημάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ απαιτούν «την απόσυρση του νομοσχεδίου, την κατάργηση της τροπολογίας-ντροπής για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, την αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο «ληστής με τα τατουάζ» και οι κατασκευαστές της βόμβας που εξερράγη στη Θεσσαλονίκη - Η 39χρονη άφησε τον μηχανισμό και γύρισε να τον ελέγξει
Η 39χρονη είχε σχέσεις με τον λεγόμενο «ληστή με τα τατουάζ», ο οποίος είχε συλληφθεί πριν 4 χρόνια κι είχε κλέψει την τράπεζα στη Μητροπόλεως, «χτύπημα» στο οποίο συμμετείχε και η νεκρή γυναίκα
Φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης της βόμβας στη Θεσσαλονίκη 7
Αθώος ο 67χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη στις Σέρρες για κατασκοπεία - Τον «τσάκωσαν» να φωτογραφίζει στρατόπεδο
Η σύλληψη σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ο 67χρονος εντοπίστηκε από στρατιωτικούς έξω από το στρατόπεδο του «Ίλαρχου Γεωργίου Κλεισάρη» να βγάζει φωτογραφίες
Η πύλη ενός στρατοπέδου 4
Ανανεώθηκε πριν 23 λεπτά
Βίντεο ντοκουμέντο με τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη της βόμβας στη Θεσσαλονίκη - Το ποινικό παρελθόν της 39χρονης και τα σενάρια των Αρχών
Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τις κάμερες και το κινητό της νεκρής γυναίκας, αναζητώντας απαντήσεις, για το αν το ΑΤΜ της τράπεζας ήταν ο στόχος ή αν η υπόθεση σχετίζεται με νέο αντάρτικο πόλης
Φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης της βόμβας στη Θεσσαλονίκη 10