Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Σύλληψη 51χρονου για τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη λεωφόρο Παιανίας

Σύλληψη 51χρονου για τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη λεωφόρο Παιανίας

Στη σύλληψη ενός 51χρονου προχώρησε η αστυνομία το πρωί της Πέμπτης (28.3.2024) καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στο Κορωπί.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου ο 51χρονος αλλοδαπός φέρεται να άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών στη Λεωφόρο Παιανίας την ώρα που προσπαθούσε να ληστέψει εταιρία στο Κορωπί. 

Το απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν σε εταιρία στο Κορωπί, κατόπιν σήματος του Κέντρου Άμεσης Δράσης, για περιστατικό κλοπής. Φτάνοντας στο σημείο και κάνοντας περιμετρικό έλεγχο της εταιρίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο να κινείται πεζή, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Στη θέα των αστυνομικών ο άνδρας άνοιξε πυρ προς το μέρος τους, χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσει.

Ο 51χρονος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης και διώκεται εκτός από την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, κατηγορείται για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, για παράβαση του νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών και για παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής ταυτοποίησαν τον 51χρονο ως δράστη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών και της απόπειρας κλοπής, αλλά και για κλοπή σε βάρος της ίδιας εταιρείας που είχε διαπράξει, μαζί με συνεργούς στις 13 Ιανουαρίου.

Σε έρευνα στο σπίτι του και στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • ρουχισμός που χρησιμοποίησε κατά την τέλεση των ανωτέρω πράξεων,
  • 4 κάμερες,
  • γκλοπ και
  • 5,5 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις