Ελλάδα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Πρόβλημα με το σύστημα προσγείωσης γαλλικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Το αεροπλάνο έκανε δύο γύρους πάνω από το «Νίκος Καζαντζάκης»

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν το πρωί της Πέμπτης (10.4.2025) στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όταν ένα γαλλικό στρατιωτικό αεροσκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα στο αυτόματο σύστημα των τροχών κατά τη διάρκεια της διαδικασία απογείωσης από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πρόκειται για ένα γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Rafale, το οποίο το πρωί της Πέμπτης απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Ωστόσο, κατά την απογείωση εμφάνισε μια ένδειξη στο πιλοτήριο και έτσι αποφασίστηκε η άμεση προσγείωσή του και πάλι πίσω στο αεροδρόμιο. 

Το αεροσκάφος έκανε δύο γύρους πάνω από το «Νίκος Καζαντζάκης». Λίγη ώρα αργότερα οι τροχοί του κατέβηκαν και το Rafale προσγειώθηκε ομαλά.

Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και η αστυνομία.

Πρόκειται για ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη τα οποία υπηρετούν στη ναυαρχίδα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το περίφημο αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», που αυτές τις ημέρες αναπτύσσεται στην Μεσόγειο και τις επόμενες ημέρες θα επιχειρεί στο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στα ελληνικά νερά είναι αφενός οι προγραμματισμένες συνεκπαιδεύσεις μαζί με δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και αφετέρου η επίσκεψη του Γάλλου Υπουργού Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνί στς 14 Απριλίου.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα, το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» θα ελλιμενιστεί στον Πειραιά σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού για την ανάδειξη της στρατηγικής σημασίας που έχει η συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θέμα χρόνου η παράδοση των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια - Έρευνες της ΕΛΑΣ σε Ρέθυμνο και Ψηλορείτη
Οι αρχές δεν αποκλείουν να παραδοθούν οι τρεις νεαροί αύριο, μετά την κηδεία της 57χρονης στα Χανιά - Το χρονικό του φονικού, και οι έρευνες της ΕΛΑΣ στα χωριά του Ηρακλείου και τις βουνοκορφές του Ψηλορείτη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου 12