Ελλάδα

Συνάντηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ με την με την υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το δημογραφικό και η εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν το προεδρείο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα.

Η συζήτηση με την Υφυπουργό αφορούσε αποκλειστικά θέματα
της αρμοδιότητάς της δηλαδή Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα όπως η λειτουργία της ψηφιακής κάρτας εργασίας και οι πολιτικές που ακολουθεί το Υπουργείο με στόχο την εναρμόνιση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής με παράδειγμα το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», τις άδειες πατρότητας και τους χώρους φύλαξης βρεφών σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Τάσος Γκιάτης ευχαρίστησε την Υφυπουργό για τη σπουδαία συμβολή της στην υλοποίηση του Νόμου που βάζει φράγμα στον εργασιακό εκφοβισμό, τη βία και την παρενόχληση.

enotita

Η Υφυπουργός Εργασίας Μ. Συρεγγέλα υπογράμμισε ότι η αγορά εργασίας αλλάζει και τόνισε με έμφαση ότι όπου οι επιχειρήσεις διατηρούν μία ισόρροπη εκπροσώπηση μεταξύ ανδρών και Γυναικών τότε είναι οι πιο κερδοφόρες, τονίζοντας ότι τα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας πρέπει να δίνουν έμφαση στις Γυναίκες.

Το Προεδρείο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» συμφώνησε με την Υφυπουργό για τη διοργάνωση ειδικής ημερίδας με συμμετοχή εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νύχτα αγωνίας στην Πάρο από τις φλόγες κοντά σε σπίτια: Κάηκαν αποθήκες και ζώα - Νέα μηνύματα του 112 για εκκένωση 5 περιοχών
Μεγάλα τα μέτωπα στην Πάρο ενώ οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις - Σκληρή μάχη από τους πυροσβέστες έξω από το χωριό Αγκαιριά - Έφτασαν στο νησί δασοκομάντος από την Αττική
Φωτιά στην Πάρο: Νύχτα αγωνίας από τις αναζωπυρώσεις κοντά σε σπίτια – Νέα μηνύματα του 112 για εκκένωση 5 περιοχών