Ελλάδα

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ – Προσανατολίζεται σε 48ωρη απεργία

Τη συμμετοχή και συμπαράστασή της σε μια σειρά κινητοποιήσεων αυτή και την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων της που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει μια 48ωρη απεργία στο τέλος του μήνα ή αρχές Μαρτίου μαζί με τη ΓΣΕΕ και τους επιστημονικούς φορείς.

Γι’ αυτή την εβδομάδα συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, την Τετάρτη στις 13.30, στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, που έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας (11.00-15.00) για την Πέμπτη 18/02/2016 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Τέλος, για την ερχόμενη Δευτέρα, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα τη στήριξη των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων, ειδικότερα του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) .

Οι δράσεις της ΑΔΕΔΥ έχουν ως κορωνίδα την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το οποίο όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ κατεδαφίζει το ασφαλιστικό σύστημα και καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης οδηγώντας σε νέες μειώσεις στις συντάξεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 28χρονη influencer που βρέθηκε στη Ρόδο με «ροζ κοκαΐνη»
H 28χρονη ανέφερε πως κάνει χρήση κοκαΐνης καθώς περνά επεισόδια κατάθλιψης - Για τις ζυγαριές που βρέθηκαν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ανέφερε πως της δόθηκε με την τελευταία αγορά του ναρκωτικού
ροζ κοκαΐνη
Προφυλακιστέος ο 27χρονος που προκάλεσε το τροχαίο στα Μάλια με θύμα την 23χρονη - Του επιτέθηκαν οι γονείς της
Οι γονείς της 23χρονης, στην εικόνα του 27χρονου άνδρα έξω από τα δικαστήρια, ξεκίνησαν να ουρλιάζουν και να τον βρίζουν, κατηγορώντας τον για το τροχαίο δυστύχημα που έκοψε νωρίς το νήμα της ζωής της 23χρονης
Η 23χρονη Μαρία που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο
1