Ελλάδα

Συντάξεις – Ανατροπή: Νέα αναδρομικά για χιλιάδες συνταξιούχους από παράνομες μειώσεις στην προσωπική διαφορά όσο και στα επιδόματα

- Πως κλέβουν χρήματα από τις συντάξεις με την επιβολή κρατήσεων - Κρυμμένες σε ποσοστά οι παράνομες μειώσεις ψαλιδίζουν το εισόδημα - Δείτε ποια χρήματα μπορείτε να διεκδικήσετε και από που θα πάρετε τα αναδρομικά

Χιονοστιβάδα σχηματίζουν πλέον οι αποκαλύψεις για τις παράνομες μειώσεις στις συντάξεις. Είναι χιλιάδες οι συνταξιούχοι που μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον αναδρομικά καθώς οι κρατήσεις γίνεται με παράνομο τρόπο τόσο στην λεγόμενη προσωπική διαφορά, όσο και στα επιδόματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” η κράτηση 6% για την εισφορά ασθένειας δεν γίνεται μονάχα στο ποσό της σύνταξης που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό, αλλά και στην λεγόμενη προσωπική διαφορά, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν προβλέπεται ούτε από κάποιον σχετικό νόμο, ούτε υπάρχει σε κάποια εγκύκλιο.

eggrafo
Πηγή: εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”
eggrafo
Πηγή: εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”

Μάλιστα σε ό,τι αφορά στην προσωπική διαφορά επιβάλλεται παρανόμως η μείωση 6% για ασθένεια σε όλο το ποσό και όχι στο νέο που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό.

Την ίδια ώρα σε ΙΚΑ , ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ κλπ, πλην του Δημοσίου οι συνταξιούχοι χάνουν χρήματα μέσω των μνημονιακών περικοπών και στα οικογενειακά επιδόματα.

Τα οικογενειακά επιδόματα στο Δημόσιο εξαιρούνται από τις μνημονιακές περικοπές, ενώ τα άλλα Ταμεία τα συμπεριλαμβάνουν στο σύνολο της σύνταξης και τα περικόπτουν και αυτά μαζί με το υπόλοιπο ποσό.

Οι συνταξιούχοι που θα εντοπίσουν αυτές τις μειώσεις, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις θα πρέπει να διεκδικήσουν από τα Ταμεία τους την επιστροφή των χρημάτων που τους αναλογούν σύμφωνα με το ποσό της σύνταξης ή των επιδομάτων τους.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γυναίκα Ρομά που ζητιάνευε στην Κηφισιά παριστάνοντας την ανάπηρη επιτέθηκε στο τηλεοπτικό συνεργείο του Star
H «ανάπηρη» γυναίκα, στη θέα της κάμερας, άρχισε να… τρέχει, ενώ χτύπησε στο κεφάλι τον δημοσιογράφο του Star Bαγγέλη Γκούμα, με το πλακάτ που έγραφε «βοηθήστε με»!
Ρομά στην Κηφισιά
Τεράστια άσκηση με πάνω από 60 αεροσκάφη και ολόκληρο τον στόλο – Σενάριο ανακατάληψης νησίδας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο
«Σκοπός της άσκησης είναι η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας μέσω της εξέτασης των διαδικασιών εφαρμογής ειδικών σχεδίων, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση - Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ
Άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο
Ανανεώθηκε πριν 19 λεπτά
40
Πρόβλημα η έλλειψη παθολόγων – Παρά τα οικονομικά κίνητρα δεν υπάρχει ανταπόκριση από γιατρούς να ακολουθήσουν την ειδικότητα
Θεσπίστηκε εφάπαξ ποσό 40.000 ευρώ για νέους γιατρούς που θα επιλέξουν ειδικότητα στη Γενική/Οικογενειακή Ιατρική ή στην Εσωτερική Παθολογία, ένα ποσό που καταβάλλεται σε δύο φάσεις
Γιατρός 1