Ελλάδα

Συντριβή πολεμικού αεροπλάνου τύπου A7 στη Κομοτηνή

- Το αεροσκάφος έπαιρνε μέρος σε άσκηση στην περιοχή του Έβρου
- Μαρτυρίες κατοίκων λένε ότι ο πιλότος κατάφερε να εκτιναχθεί
- Το αεροσκάφος είναι παλαιού τύπου και ίσως πρόκειται για μηχανική βλάβη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 10:00 στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής. Οι πρώτες πληροφορίες του newsit λένε ότι το αεροσκάφος τύπου A7 Cosrair έπαιρνε μέρος σε διακλαδική άσκηση που προέβλεπε την ενίσχυση πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και να διασωθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ του Onalert ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του και σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης.

Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου είναι από τα παλαιότερα που πετούν αυτή τη στιγμή στην πολεμική αεροπορία και παρουσιάζουν κατά καιρούς αρκετά προβλήματα.

Όλα προς το παρόν οδηγούν σε μηχανική βλάβη, ωστόσο το πλέον θετικό στοιχείο είναι ότι ο πιλότος διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να το εγκαταλείψει εγκαίρως.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος έπεσε κοντά σε σημείο όπου επιχειρούσαν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς με αποτέλεσμα άμεσα να μεταφερθεί για καθαρά προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Κομοτηνής για εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Κάποιος μου έδωσε κάτι να πιω για να μην ξυπνήσω», υποστήριξε στην απολογία του ο 65χρονος Ιταλός
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, την ώρα του φονικού κοιμόταν σε διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, παρά μόνο όταν ξύπνησε και βρήκε νεκρούς τη σύντροφό του και τον γιο της
Δολοφονία στο Αίγιο
Τρεις συλλήψεις μελών εγκληματικής ομάδας που έκλεβαν κλιματιστικά από σχολεία και καταστήματα σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη
Οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν με 3 επιχειρησιακά οχήματα τα καταστήματα και τα σχολικά συγκροτήματα από όπου αφαιρούσαν τις εξωτερικές μονάδες κλιματισμού
Περιπολικό