Ελλάδα

Σύσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη με αγρότες της Κρήτης – «Μέσα από τον διάλογο όλοι γινόμαστε πιο σοφοί»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις συσκέψεις όπως αυτή που γίνεται σήμερα στην Κρήτη με αγρότες

Σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους, με τον πρωτογενή τομέα φορείς, όπως αγροτοσυνδικαλιστές, συνεταιριστές, εκπροσώπους επιστημονικών φορέων όπως τον ΕΛΓΑ και εκπρόσωπους της αυτοδιοίκησης, πραγματοποιεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι «μέσα από τον διάλογο σίγουρα όλοι γινόμαστε πιο σοφοί και σίγουρα κερδισμένοι είναι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, τους οποίους υπηρετούμε με ευλάβεια και σεβασμό».

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε για μια ακόμη φορά, ότι « δεν είμαστε απέναντι, είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης και πασχίζουμε για το καλύτερο των ανθρώπων που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες» ενώ πρόσθεσε ότι «ξέρουμε πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και τοπικά και εθνικά αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για το λόγο αυτό δουλεύουμε συντονισμένα όλοι μαζί».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις συσκέψεις όπως αυτή που γίνεται σήμερα στην Κρήτη, όσο και αυτή που θα γίνει αύριο στην Κομοτηνή και αυτή που έγινε χθες στο μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας, σημειώνοντας ότι μέσω αυτών συνεχίζεται ο διάλογος, ενόψει και της συνάντησης που αναμένεται να έχει την Τρίτη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , με αντιπροσωπεία του συντονιστικού των μπλόκων.

«Περισσότερα λύνονται με το διάλογο και με την κοινή προσπάθεια» τόνισε ο κ. Αυγενάκης που είπε ότι «οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες».

«Είναι σαφές ότι και βελτιωτικά έργα πρέπει να γίνουν και σοβαρές παρεμβάσεις, έτσι ώστε η ζωή, η καθημερινότητα αλλά και το κόστος παραγωγής των αγροτών, να μειωθεί» πρόσθεσε ο ΥπΑΑΤ συμπληρώνοντας πως «όσο η οικονομία εξελίσσεται -και εξελίσσεται καλά- άλλο τόσο είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα βήματα, τα επόμενα γενναία βήματα της κυβέρνησης υπέρ των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων και των μελισσοπαραγωγών της χώρας μας». Καταλήγοντας ο κ. Αυγενάκης, ευχαρίστησε τους αγρότες της Κρήτης.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους τους αγρότες της Κρήτης, διότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους, έχουν δείξει μία έμπρακτη εμπιστοσύνη και στήριξη στην ηγεσία του υπουργείου και συνολικά στην κυβέρνηση» και πως «είμαστε εδώ να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών, να διορθώσουμε στρεβλώσεις του παρελθόντος και είμαστε εδώ με απόλυτη εμπιστοσύνη και στόχο, να κάνουμε τον αγροτικό τομέα της χώρας αλλά και της Κρήτης καλύτερο και πιο περήφανο».

Ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν στον κ. Αυγενάκη, ήταν μεταξύ άλλων, το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι τιμές προϊόντων όπως πχ το γάλα, οι επιδοτήσεις, το μεταφορικό ισοδύναμο αλλά και το αίτημα η Κρήτη να αντιμετωπιστεί ως νησιωτική περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
8 οι συλλήψεις για το οπαδικό επεισόδιο με νεκρό έναν 20χρονο στη Χαλκίδα - Άτομο πήγε στο σημείο μετά το περιστατικό και αλλοίωσε στοιχεία
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή, ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη, υπόθαλψη και παραβάσεις της νομοθεσίας για τον αθλητισμό
Αιματηρό επεισόδιο οπαδικής βίας στη Χαλκίδα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Η θερμοκρασία «πέφτει», οι άνεμοι δυναμώνουν
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς
Βροχή στην Αθήνα
Ηχητικό ντοκουμέντο με τους 6 μοιραίους πυροβολισμούς της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Μέσα σε μόλις 11 δευτερόλεπτα, ο δράστης εκτέλεσε τον ιδιοκτήτη μέσα στο γραφείο του, έτρεξε πίσω από τον επιστάτη και τον πυροβόλησε πισώπλατα και στη συνέχεια έριξε άλλη μια σφαίρα στο κενό
Φοινικούντα: Ηχητικό ντοκουμέντο με τους 6 μοιραίους πυροβολισμούς της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ
«Εγώ τον βρήκα νεκρό, τελειωμένο μέσα στο αμάξι» λέει η σύζυγος του 39χρονου που σκοτώθηκε στο μακελειό στα Βορίζια
Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή της συζύγου του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, που σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών - «Δεν έχω πει στα παιδιά ότι δολοφονήθηκε ο πατέρας τους, του έστησαν καρτέρι» τόνιζει
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς στα Βορίζια
5