Ελλάδα

Τέμπη: Ευρωπαίοι μαθητές από 9 χώρες στο σημείο της τραγωδίας – Άφησαν αρκουδάκια και κρέμασαν μαύρους χαρταετούς

Κρέμασαν πανό με το μήνυμα «δικαίωση» σε κάθε γλώσσα - Το μεσημέρι η επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στο ίδιο σημείο παρουσία συγγενών, φίλων και συλλόγων

Συνολικά 29 μαθητές από 9 ευρωπαϊκές χώρες, βρέθηκαν σήμερα (25.02.2026) στα Τέμπη, στο σημείο όπου σκοτώθηκαν οι 57 συνάνθρωποί μας, με σκοπό να φροντίσουν τις ελιές που φυτεύτηκαν για την μνήμη των θυμάτων αλλά και να αφήσουν λουλούδια και αρκουδάκια.

Λίγο πριν την συμπλήρωση των 3 χρόνων από την ημέρα που συγκρούστηκαν μετωπικά τα 2 τρένα στα Τέμπη, Ευρωπαίοι (μεταξύ αυτών και Έλληνες) μαθητές, έδωσαν το παρών στο σημείο της τραγωδίας, ζητώντας δικαίσω για τα θύματα.

Προερχόμενοι από την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία κα, οι μαθητές άφησαν λουλούδια, κεριά και αρκουδάκια στις 57 ελιές που φυτεύτηκαν για την μνήμη των θυμάτων.

tempi mnhmeio

tempi mnhmeio

Στο συρματόπλεγμα, κρέμασαν μαύρους χαρταετούς και πανό με το σύνθημα «δικαίωση» σε κάθε γλώσσα.

tempi mnhmeio

tempi mnhmeio

Η συγκινητική πρωτοβουλία κορυφώνεται το μεσημέρι με την επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στον ίδιο χώρο, παρουσία φορέων, συλλόγων και σχολείων της περιοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξουδετέρωσης της οβίδας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρήκαν παιδιά σε οικοδομή στην Πεύκη
Αποκλεισμένη η περιοχή - Τις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης από εξειδικευμένο κλιμάκιο του Τμήμα Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς
Οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Πεύκη
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Νέοι διάλογοι «φωτιά» ανάμεσα σε λογιστή και «αχυράνθρωπο» – «Δεν ξέρεις άλλο λαμόγιο;»
Τα μέλη του κυκλώματος τουλάχιστον από τα τέλη του 2018 προχωρούσαν στη σύσταση εικονικών εταιρειών και μέσω αυτών εξαπατούσαν το Δημόσιο με εικονικά τιμολόγια
ΕΦΚΑ - Κύκλωμα με απάτες