Ελλάδα

Τέμπη: Με υπόμνημα η απολογία του σταθμάρχη – Γιατί έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια

Στον ανακριτή Λάρισας έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (28.3.2023) ο δεύτερος σταθμάρχης της απογευματινής βάρδιας την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης που κατηγορείται ότι έφυγε νωρίτερα από το πόστο του τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος στα Τέμπη, παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον εφέτη ανακριτή. 

Ο σταθμάρχης θα δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο και αναμένεται να υποστηρίξει ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και παρότι έφυγε νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ό,τι έγινε καθώς το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Ο κατηγορούμενος μόνιμος σταθμάρχης, ο οποίος ήταν στην απογευματινή βάρδια από τις 14:00 έως τις 23:00, έχει καλέσει προς υπεράσπισή του, τρεις μόνιμους συναδέλφους του, δύο σταθμάρχες και έναν κλειδούχο, οι οποίοι θα καταθέσουν πως ουσιαστικά η αλλαγή της βάρδιας γινόταν όταν ερχόταν ο επόμενος σταθμάρχης.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει πως ο σταθμάρχης θα επικαλεστεί τον κανονισμό Κίνησης του ΟΣΕ, που αναφέρει σε παραγράφους του ότι από τη στιγμή που αναλαμβάνει ο επόμενος, την ευθύνη την έχει αυτός και όχι ο προηγούμενος σταθμάρχης.

 

Έτσι, εφόσον έφτασε στις 22:00 ο σταθμάρχης βάρδιας, ο μόνιμος μπορούσε να φύγει, γιατί δικαιολογείται από τον κανονισμό.

Ωστόσο, ο εφέτης ανακριτής δεν δέχτηκε να δει κανέναν από τους μάρτυρες που κάλεσε ο σταθμάρχης.

Την Πέμπτη θα απολογηθεί και ο προϊστάμενος κυκλοφορίας, ενώ μεταξύ άλλων ο εφέτης ανακριτής ερευνά ποιοι έσβησαν με μπλάνκο την ώρα αποχώρησης από το σταθμό στο ειδικό έγγραφο για τις βάρδιες. 

Υπενθυμίζεται ότι όλοι τους κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ειδικός εφέτης ανακριτής έχει ζητήσει τη μεταφορά των βαγονιών των δύο μοιραίων αμαξοστοιχιών σε καλά φυλασσόμενο χώρο, ενδεχομένως και σε στρατόπεδο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των πραγματογνωμόνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάνος Ρούτσι και Ζωή Κωνσταντοπούλου με σκούπες μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: «Τιμωρητική η τροπολογία, μην πειράξετε τα παιδιά»
«Εάν ήταν τα παιδιά σας εδώ πέρα, τι θα κάνατε; Είμαστε εδώ ειρηνικά, δεν είμαστε εμείς η απειλή, άλλοι είναι - Τα παιδιά εδώ είναι η οικογένειά μου και έτσι θα παραμείνουμε» λέει ο Πάνος Ρούτσι
Η ομάδα "Μέχρι Τέλους" στο σημείο που είναι γραμμένα τα ονόματα των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
34
«Ματωμένο» γλέντι στα Χανιά: Τον πυροβόλησε στο στήθος και τράπηκε σε φυγή – Συγγενείς θύμα και δράστης
Ο δράστης έχει ήδη ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, και φέρεται να είναι 25χρονος που έχει συγγενική σχέση με το θύμα
Περιπολικό 10
Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός 51χρονος άνδρας από πυροβολισμούς στη γιορτή κάστανου στην Κίσσαμο – Χόρευε και δέχτηκε σφαίρες στο στήθος
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα το ένοπλο επεισόδιο σχετίζεται με άλλο ένοπλο συμβάν που είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή πέρυσι
Περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας 14