Ελλάδα

Τέμπη: Νέος γύρος καταθέσεων για το «μπάζωμα» – Στα δικαστήρια Λάρισας Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Πλακιάς

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει και επιζών του 3ου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών

Πέντε νέοι μάρτυρες κλήθηκαν να καταθέσουν για το «μπάζωμα» του σημείου της τραγωδίας των Τεμπών, τη στιγμή μάλιστα που ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής αναμένεται να κάνει αυτοψία -2 χρόνια μετά το δυστύχημα- στο Κουλούρι.

Ανάμεσα στους 5 μάρτυρες – κλειδιά είναι και ένας επιζών του τρίτου βαγονιού της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο θα ελέγξει τα συντρίμμια της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε μετωπικά με την επιβατική και μεταφέρθηκε στο Κουλούρι, ώστε να πέσει περισσότερο «φως» στην υπόθεση περί αλλοίωσης του χώρου της τραγωδίας.

Παρών στην αυτοψία του κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αθήνα, θα είναι και δυο δικαστικοί πραγματογνώμονες, πιθανώς και του εφέτη ανακριτή.

Το πρωί της Παρασκευής, η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού μετέβη το πρωί με τους δικηγόρους της στα δικαστήρια της Λάρισας για το θέμα των αρχείων που δεν έχουν μπει στη δικογραφία. Στο πλευρό της και ο Νίκος Πλακιάς.

Μέσα σε άλλα θα εξεταστεί και η μήνυση που έχει κατατεθεί κατά του εφέτη ανακριτή.

Και ενώ οι καταθέσεις και η αυτοψία στο Κουλούρι είναι σε εξέλιξη, το μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα Τέμπη, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, δεκάδες άλλα μαθητικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για μέσα στην ημέρα, σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταιγίδες και κρύο θα πλήξουν τη χώρα έως τα Χριστούγεννα - Στα ορεινά θα πέσουν τα πρώτα πυκνά χιόνια
«Διαδοχικές κακοκαιρίες» προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μέχρι και την Πρωτοχρονιά - Επιβεβαιώνει «άσπρες ημέρες» και ο Θοδωρής Κολυδάς - Η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών
Χιόνια
Δάσκαλος καράτε στη Ρόδο καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικες αθλήτριες - Μαρτυρίες για αγγίγματα σε ευαίσθητα σημεία
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τον Φεβρουάριο του 2024, όταν μία 15χρονη κατήγγειλε ότι ο δάσκαλος καράτε μπήκε στα αποδυτήρια, την αγκάλιασε και τη φίλησε στο κεφάλι και στο στήθος
Καράτε