Ελλάδα

Τεράστιες αυξήσεις φόρων για τους ναυτικούς – Έτοιμοι για κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε αύξηση των συντελεστών φορολογίας των ναυτικών, για τους μεν αξιωματικούς από το 6% στο 15%, για τα δε κατώτερα πληρώματα από το 3% στο 10%.

Το θέμα της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών και η πιθανή αύξηση των συντελεστών φορολόγησής τους, που φέρεται να σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, κυριάρχησαν στο διήμερο συνέδριο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που επανεξέλεξε για πέμπτη διαδοχική φορά το Γιάννη Χαλά, στη θέση του Γενικού Γραμματέα, ενώ υπερψήφισε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της διοίκησης, για το επόμενο διάστημα.

Ανώτερα στελέχη της ΠΝΟ ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι για το θέμα της φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών καταβάλλονται προσπάθειες από το υπουργείο Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μην υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Ωστόσο προειδοποίησαν ότι, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αύξηση της φορολογικής κλίμακας στους Έλληνες ναυτικούς, δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Μια σχεδιαζόμενη αύξηση των συντελεστών φορολόγησης στους Έλληνες ναυτικούς θα αποτελέσει κίνητρο φυγής των πλοίων από την ελληνική σημαία, ενώ θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Τα ναυτεργατικά σωματεία, εγκρίνοντας τον προγραμματισμό δράσης της ομοσπονδίας για την πενταετία 2012-2017, αποφάσισαν επίσης την απόκρουση οποιασδήποτε αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ακτοπλοΐα και ειδικότερα τις οργανικές συνθέσεις και τη δεκάμηνη απασχόληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ούτε για εκπαίδευση δεν βρίσκουν πλοίο οι ναυτικοί!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Hellenic Train: Με 1,5 ώρα καθυστέρηση αναχώρησε το τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη με 210 επιβάτες λόγω τεχνικού προβλήματος
Η Hellenic Train ενημερώνει ότι έδωσε στους 210 επιβάτες νερά και σνακ κατά την αναμονή και παράλληλα δυνατότητα αποζημίωσης με το 25% της αξίας του εισιτηρίου
Τρένο
Άνοιξαν ξανά τα χειρουργεία στο «Ελπίς» – Κανένα τεχνικό πρόβλημα μετά την καταγγελία εργαζομένων
Σε όσους εκτέθηκαν στην ακτινοβολία έχει δοθεί τριήμερη αγωγή με κολλύρια και αλοιφές, καθώς τα συμπτώματα που έχουν εκδηλώσει είναι μέχρι στιγμής ελαφρύς κνησμός και φωτοευαισθησία
Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ»