Ελλάδα

Θάνατος 19χρονης στην Κεφαλονιά: «Πρώην αθλητής, χωρίς δελτίο», λέει η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για τον 26χρονο που συνελήφθη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θέση για την υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς πήρε η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, μετά τη σύλληψη του 26χρονου που έχει συνδεθεί με την υπόθεση και αναφέρεται ως πρώην πρωταθλητής του αθλήματος.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι ο 26χρονος συλληφθείς για τον θάνατο της νεαρής κοπέλας στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς «δεν είναι εν ενεργεία αθλητής της άρσης βαρών, ούτε διαθέτει αθλητικό δελτίο», επιχειρώντας να βάλει φρένο στις αναφορές που τον συνδέουν με την ενεργό αθλητική δραστηριότητα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι κάθε αναφορά σε εκείνον ως «αθλητή της άρσης βαρών» αδικεί, όπως υποστηρίζει, «την προσπάθεια και τον κόπο χιλιάδων ενεργών αθλητών», οι οποίοι είναι «πιστοί στις αξίες του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού» και «δεν έχουν σχέση με έκνομες ενέργειες».

Η υπόθεση ήρθε στο φως τα ξημερώματα της Τρίτης (14.04.2026), όταν το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε για μια 19χρονη που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, απέναντι από κατάστημα εστίασης.

Η νεαρή μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο 26χρονος, ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής και ένας ακόμη 19χρονος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές, οι τρεις νεαροί καταγράφονται σε βίντεο που βρίσκεται στη διάθεση της αστυνομίας να μεταφέρουν την 19χρονη και να την αφήνουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο σημείο όπου λίγο αργότερα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ο 41χρονος οδηγείται στην ανακρίτρια στην Καλαμάτα - «Όταν ήταν έγκυος η Βασιλική την χτύπαγε στην κοιλιά και είχε χάσει δύο παιδιά»
Με συμβατικό αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο δράστης της γυναικοκτονίας οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας. Συγκλονίζει η θεία της 39χρονης Βασιλικής
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα
7
Απολογείται σήμερα ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα - «Τα παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο, τους είπαν ότι η μητέρα τους είχε ατύχημα»
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννακό, τα παιδιά τους γνωρίζουν μόνο ότι η μητέρα τους είχε ατύχημα, παραμένουν στο νοσοκομείο για φιλοξενία λόγω έλλειψης δομής. Ανοιχτό το σενάριο να πάρουν την επιμέλεια οι γονείς του δράστη
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Απολογείται σήμερα ο 41χρονος δράστης – «Τα παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο, τους είπαν ότι η μητέρα τους είχε ατύχημα»
6
Πανελλήνιες 2026: Στα μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται και σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Προγραμματισμός Υπολογιστών και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης δίνουν σήμερα οι υποψήφιοι - Οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026
Πανελλήνιες
Συμμορία εκβιαστών σε αμόκ τα έκανε «γυαλιά καρφιά» σε μπαρ στη Χαλκίδα, πουλώντας προστασία - Βίντεο ντοκουμέντο
Αφορμή στάθηκε η απόφαση του ιδιοκτήτη του μπαρ να προσλάβει μία υπάλληλο στο μαγαζί του - «Θα τον σκοτώσω τώρα! Αύριο χειροβομβίδα μέσα» ακούγονται να λένε οι δράστες στο βίντεο
Χαλκίδα
10