Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεοδώρα Ψαλτοπούλου για μετάλλαξη Όμικρον: «Χρειάζεται να κερδίσουμε χρόνο για να την μελετήσουμε»

Θεοδώρα Ψαλτοπούλου για μετάλλαξη Όμικρον: «Χρειάζεται να κερδίσουμε χρόνο για να την μελετήσουμε»

Τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον πολλαπλασιάζονται και όλες οι χώρες προσπαθούν να θωρακιστούν.

Η παθολόγος και καθηγήτρια επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μίλησε για την μετάλλαξη Όμικρον τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι ογκολογικοί ασθενείς να εμβολιάζονται προκειμένου να προλάβουν και να αποφύγουν τη βαριά νόσηση.

«Τα μονοκλωνικά αντισώματα αποδεικνύονται σωτήρια, γιατί μειώνουν σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα για βαριά νόσηση. Αυτοί οι ασθενείς αν κολλήσουν, οποιαδήποτε ηλικία και να έχουν, έχουν μεγάλη πιθανότητα να διασωληνωθούν και να πεθάνουν», είπε μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι δόσεις των μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι λίγες και υπάρχει πρωτόκολλο σχετικά με το σε ποιους θα χορηγηθούν.

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι μετάλλαξη ανησυχία κατά τον ΠΟΥ, γι’ αυτό τα κράτη συνασπίζονται και συνεργάζονται, ώστε να αργοπορήσουν τη μετάδοση του στελέχους και να το μελετήσουν. Να δουν εάν είναι περισσότερο μεταδοτικό ή αν προκαλεί βαριά νόσηση, εάν διαφεύγει από τα εμβόλια, τα μονοκλωνικά αντισώματα ή τα αντιικά φάρμακα. Χρειάζεται να κερδίσουμε χρόνο», κατέληξε η κ. Ψαλτοπούλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις