Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θέρμανση με 0,70 ευρώ το λίτρο και χωρίς κοινόχρηστα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ακόμη και εάν η γενική συνέλευση της πολυκατοικίας διαφωνεί οι ιδιοκτήτες είναι πλέον ελεύθεροι να εγκαταστήσουν φυσικό αέριο για αυτόνομη θέρμανση. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα απαλλάσσονται και από την υποχρέωση να πληρώνουν τα κοινόχρηστα για τη θέρμανση.

Πλέον για να εγκαταστήσετε φυσικό αέριο στο διαμέρισμά σας αρκεί απλά να το πάρετε απόφαση.

Για να γίνει η εγκατάσταση πρέπει να γίνουν όμως κάποια βήματα.
Ο ένοικος πρέπει να ζητήσει μέσα σε 20 ημέρες να γίνει γενική συνέλευση. Στη συνέλευση να υπάρξουν δυο προσφορές για εγκατάσταση φυσικού αερίου σε ολόκληρη την πολυκατοικία. Η συνέλευση θα πρέπει να πάρει απόφαση εγκατάστασης με πλειοψηφία 50% +1. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε ο κάθε ένοικος μπορεί να πάρει απόφαση εγκατάστασης αυτόνομου δικτύου.

Τόσο εκείνοι που ήδη έχουν τοποθετήσει εγκατάσταση όσο και εκείνοι που πρόκειται να εγκαταστήσουν σύστημα φυσικού αερίου πλέον θα εξαιρούνται και από τα κοινόχρηστα που αφορούν στη θέρμανση.

Το κόστος εγκατάστασης κυμαίνεται από τα 600 ευρώ μέχρι και τα 1.500 ανάλογα με την ποιότητα της εγκατάστασης, όμως η απόσβεση θεωρείται ότι γίνεται πολύ γρήγορα και ουσιαστικά οι καταναλωτές σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου δεν έχουν επιβάρυνση.

Παράλληλα με την τιμή κοντά στο 0,69 την ώρα που στην καλύτερη περίπτωση το πετρέλαιο ξεκινάει για φέτος με τιμή κοντά στο 1,05 είναι εμφανές ότι η επιλογή αερίου είναι σαφώς η ενδεδειγμένη λύση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε