Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 20χρονος παραβίασε κόκκινα φανάρια και οδηγούσε ακόμη και πάνω σε πεζοδρόμια

Στην απολογία του, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι ήθελε να φτάσει πιο γρήγορα στη σύντροφό του επειδή είχαν καβγαδίσει

Παραβίασε πινακίδες σήμανσης και ερυθρούς σηματοδότες, τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα ακόμη και πάνω σε πεζοδρόμια, ένας 20χρονος οδηγός στη Θεσσαλονίκη. Τελικά κάθισε στο εδώλιο δικαστηρίου και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Όπως ισχυρίστηκε ο νεαρός οδηγός στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί μετά τη σύλληψή του, ο λόγος της επικίνδυνης οδήγησης ήταν ότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε μαλώσει τηλεφωνικά με τη σύντροφό του και βιαζόταν να τη συναντήσει για να τα ξαναβρούν.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της 29ης Ιουλίου, στους πιο κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως η οδός Εγνατία, ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας και άλλες κύριες λεωφόροι.

Ο 20χρονος έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι κινούνταν άκρως επικίνδυνα με τη μοτοσικλέτα του, παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες, πινακίδες STOP, αλλά και πάνω σε πεζοδρόμια, την ώρα, μάλιστα, που κυκλοφορούσαν πεζοί.

Οι αστυνομικοί τού έκαναν σήμα να σταματήσει, όμως εκείνος δεν υπάκουσε και φέρεται να επιχείρησε να διαφύγει. Τελικά, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Στην απολογία του, ο νεαρός παραδέχθηκε το λάθος του και υποστήριξε ότι έπραξε κατ’ αυτόν τον τρόπο για να φτάσει πιο γρήγορα στη σύντροφό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκόλλησαν σοβάδες σε σχολείο του Πόρτο Ράφτη και έπεσαν στα κεφάλια μαθητών - Τραυματίστηκαν δύο παιδιά
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «κρατική αδιαφορία και υποχρηματοδότηση» που αφήνουν τα σχολεία «να ρημάζουν»
Η σχολική αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη 5
Συγκλονίζουν οι γυναίκες Φραγκιαδάκηδων και Καργάκηδων για το μακελειό στα Βορίζια: «Κι εμείς έχουμε μίσος αλλά θέλουμε να τελειώσει αυτό»
«Έχουμε όλες αρσενικά κοπέλια, χύθηκε αίμα και από την πλευρά τους και από την πλευρά μας, δεν πρέπει να σταματήσει αυτό; Αυτές μόνο βάζουν ‘φωτιά’ στους άντρες τους» λέει η σύζυγος του 29χρονου κατηγορούμενου
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στο κρατητήριο ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του – Την Πέμπτη περνά Αυτόφωρο
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι οδηγείται στην Αστυνομία, για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, καθώς υπάρχει αντίστοιχο συμβάν στις 14 Ιανουαρίου
Πόρτα περιπολικού 5