Ελλάδα

Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένη στη Χίο – Της έταξαν επιστροφή από τον ΕΦΚΑ και της πήραν 6.850 ευρώ

Στην απάτη πήραν μέρος ένας 20χρονος, ένας 30χρονος και ένας 33χρονος

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στη Χίο. Ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία. Οι δράστες παρίσταναν τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ.

Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου, στην απάτη πήραν μέρος ένας 20χρονος, ένας 30χρονος και ένας 33χρονος, οι οποίοι προσποιήθηκαν στην ηλικιωμένη ότι εκπροσωπούν τον ΕΦΚΑ και πως η ίδια έχει επιστροφή χρημάτων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομία, άνδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη, προσποιούμενος υπάλληλο του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την επιστροφή χρημάτων, κατάφερε να την πείσει, εξαπατώντας την, να μεταφέρει σε τρεις διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.850 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό ανήκουν στους ταυτοποιηθέντες δράστες, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με την παθούσα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού υπηκόου τρίτης χώρας («αχυράνθρωπου» – «ghost person»).

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έρχεται κλιμάκιο ευρωπαίων για τον έλεγχο της απονομής δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών» λέει η Μαρία Καρυστιανού
Η ίδια αναφέρει πως «τρέμουν την αλήθεια που είναι θαμμένη με τα παιδιά μας» - Καρυστιανού, Ρούτσι και Τηλκερίδης κατέθεσαν αίτημα στον ΟΗΕ για εκταφή των παιδιών τους
Η Μαρία Καρυστιανού 18
Εξαρθρώθηκε σπείρα με έναν τόνο κάνναβης και βαρύ οπλισμό – Στα 8.000.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία της
Η σπείρα δρούσε κυρίως σε Αττική και Αρκαδία ενώ εκτός από τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκαν πιστόλια, ένα τουφέκι ενώ βρέθηκαν συνολικά 1.640 δενδρύλλια κάνναβης και πλήρως εξοπλισμένη φυτεία
Η κάνναβη που βρέθηκε στην κατοχή της σπείρας 2
Σοκαριστικό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κατάστημα και άρπαξε φωτιά – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ο οδηγός κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή - «Έτρεχε πολύ, ήταν λες και το αυτοκίνητο δεν είχε έλεγχο», λέει αυτόπτης μάρτυρας
Αυτοκίνητο