Ελλάδα

Την Δευτέρα η απαντητική επιστολή από τις ΗΠΑ για τα F35 στο γραφείο του Νίκου Δένδια

Την Δευτέρα θα φτάσει στην Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr το L.O.A. («Letter of Acceptance») δηλαδή η απαντητική επιστολή για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμά των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35.

Το αίτημα θα φτάσει στο γραφείο του Νίκου Δένδια στις 29 Ιανουαρίου μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Η συνέχεια θα είναι η εκκίνηση διαπραγματεύσεων μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ΥΠΕΘΑ και της Πολεμικής Αεροπορίας από τη μία πλευρά και του αμερικανικού JPO F-35 και της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin από την άλλη.

Οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν μετά τις εξελίξεις με τα F-16 στην Τουρκία και την ταυτόχρονη έγκριση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

-Την Δευτέρα θα κοινοποιηθεί στο γραφείο του ΥΕΘΑ το προσχέδιο (draft) της LOA, το οποίο θα κοινοποιηθεί στο Κογκρέσσο και θα αναρτηθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην σχετική ιστοσελίδα (DSCA – Defense Security Cooperation Agency).

-Ακολουθεί ένα χρονικό παράθυρο 14 ημερών για την κατάθεση πιθανών ενστάσεων από μέλη των κοινοβουλευτικών σωμάτων των ΗΠΑ (σσ η διαδικασία θεωρείται τυπική καθώς κανένας βουλευτής ή Γερουσιαστής δεν έχει εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα)

-Εφόσον δεν υποβληθεί ένσταση το σχέδιο της LOA θα οριστικοποιηθεί μετά την παρέλευση των 14 ημερών και θα αποτελέσει το τελικό έγγραφο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
101
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη