Ελλάδα

Την επόμενη εβδομάδα ο νόμος για απολύσεις – εξπρές στο Δημόσιο

- Συμφωνία χθες το απόγευμα για άμεση απόλυση επίορκων και 8.500 διαθεσιμότητας ως το καλοκαίρι
- Χωρίς μισθό οι υπάλληλοι με παραπτώματα, άμεση σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων
- Δέσμευση για 5.500 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο 2013 ζήτησε η τρόικα

Η τρόικα απαίτησε εκ νέου να απολυθούν άμεσα, μέσα στο 2013 5.500 υπάλληλοι και ζήτησε μάλιστα και οργανογράμματα αποχωρήσεων.
Από την πλευρά του ο Α. Μανιτάκης φέρεται να επιμένει ότι δεν μπορεί να προκαταλάβει αποφάσεις της δικαιοσύνης και δεν μπορεί έτσι να δώσει συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο φαίνεται ότι συμφωνήθηκε με την τρόικα να προχωρήσουν άμεσα οι απολύσεις αλλά και η διαθεσιμότητα.
Για να γίνει αυτό πρέπει επί της ουσίας να βρεθεί τρόπος άμεσης απόλυσης των επίορκων. Αυτό θα γίνει μέσω νέου νόμου που θα προωθηθεί άμεσα, κάποιοι μάλιστα μιλ9ούν και για την ερχόμενη εβδομάδα.
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη με τον κ. Σταϊκούρα πηγές ανέφεραν ότι κυβέρνηση και τρόικα είναι κοντά στη λήξη της διαπραγμάτευσης με θετικό αποτέλεσμα.
Όλα δείχνουν ότι πλέον ο πρώτος στόχος είναι η απομάκρυνση των 2.000 επίορκων των οποίων οι υποθέσεις έχουν προχωρήσει. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει νέο πιο αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα προβλέπει πλήρη περικοπή των αποδοχών μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση έτσι ώστε επί της ουσίας να ανοίξει ο δρόμος για άμεση απόλυση.
Παράλληλα ο κ. Μανιτάκης με εγκύκλιό του ζητά από τα πειθαρχικά να “τρέξουν” όσες υποθέσεις έχουν, ενώ οι πληροφορίες θέλουν στη νέα νομοθετική ρύθμιση να προβλέπεται υποχρέωση των πειθαρχικών συμβουλίων να εκδικάζουν άμεσα υποθέσεις για τις οποίες οι υπάλληλοι είτε έχουν τεθεί σε αργία, είτε έχουν προφυλακιστεί από τη δικαιοσύνη.
Στο μέτωπο της διαθεσιμότητας οι τροικανοί επιμένουν σε όλα τα χρονοδιαγράμματα ζητώντας να συνεχίσει χωρίς παρεκκλίσεις η απομάκρυνση 12.500 ατόμων ως το καλοκαίρι και συνολικά 25.000 ως το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 9