Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Την Πέμπτη επιλέγεται ο νέος οικονομικός υπέρ-εισαγγελέας – Λήγει αυτοδικαίως η θητεία της Ελένης Τουλουπάκη

Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Την ομάδα των εισαγγελικών λειτουργών που θα στελεχώσουν την νέα υπέρ-εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος στην οποία ενσωματώθηκε και η εισαγγελία διαφθοράς επιλέγει την προσεχή Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, στην ενοποιημένη εισαγγελική αρχή θα υπηρετούν τέσσερις εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς εφετών, με ισάριθμους αναπληρωτές, οι οποίοι θα ορίζονται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και θα έχουν τριετή θητεία. Ο αρχαιότερος εξ αυτών θα είναι και ο προϊστάμενος του τμήματος.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι το έργο των οικονομικών εισαγγελέων θα συνεπικουρούν έξι εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς πρωτοδικών, καθώς και ειδικοί πραγματογνώμονες με σκοπό τη σε βάθος και ταχεία έρευνα των υποθέσεων.

Με την απόφαση του ΑΔΣ αυτομάτως για τον ορισμό των εισαγγελικών λειτουργών λήγει αυτοδικαίως η θητεία των ήδη υπηρετούντων εισαγγελικών λειτουργών στις δύο εισαγγελίες, καταπολέμησης της διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος.

Αυτό σημαίνει πως η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία χειρίζεται τόσο την υπόθεση της Novartis, όσο και μία σειρά άλλων σοβαρών υποθέσεων , θα πρέπει να παραδώσει το «χαρτοφυλάκιό» της στον συνάδελφό της ο οποίος θα επιλεγεί και θα έχει την θέση του επικεφαλής του νέου ενοποιημένου τμήματος. Για τη θέση αυτή ,πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος θεωρείται ότι είναι ο εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις