Ελλάδα

Την Πέμπτη η επιλογή του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέου αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα, η θέση του οποίου παραμένει κενή μετά την παραίτηση την περασμένη εβδομάδα του Ιωάννη Καρατζιά.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το ΚΥΣΕΑ δεν συνεδρίασε μέχρι σήμερα λόγω των πολλών υποχρεώσεων του πρωθυπουργού. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως αρχηγός υπέβαλε την παραίτηση του στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας στην επιστολή του, ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για λόγους αρχών και για «διαφύλαξη του κύρους του θεσμού και της προσωπικής του αξιοπρέπειας».

Πηγές του υπουργείου απέδωσαν την παραίτηση στο γεγονός ότι ο κ. Καρατζιάς είχε υποβάλει δύο εισηγήσεις για την βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών στο Π.Σ., που κρίθηκαν ακατάλληλες, καθώς φέρεται ότι έκαναν διακρίσεις και δεν συμφωνούσαν με τις υποδείξεις του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Τόσκα, ο οποίος είχε ζητήσει να γίνει ένα Προεδρικό Διάταγμα, που να εναρμονίζει το βαθμολογικό της Πυροσβεστικής, με αυτό της Αστυνομίας.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
43χρονος είχε βάλει κρυφή κάμερα σε γυναικείες τουαλέτες στην Παλλήνη - Γεμάτο από υλικό παιδικής πορνογραφίας το σπίτι του
Αφέθηκε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους - Ο δράστης συνελήφθη μετά καταγγελία για την τοποθέτηση κρυφής κάμερας στις τουαλέτες εταιρείας όπου εργαζόταν
Περιπολικό αστυνομίας
Η ανατριχιαστική περιγραφή γυναίκας που είδε τον 5χρονο κλειδωμένο στο μπαλκόνι στα Καμίνια - «Ούρλιαζε, "είμαι κλειδωμένος και μόνος"»
Η γυναίκα που κάλεσε την αστυνομία, αποκάλυψε πως το παιδί έκλαιγε και ήταν τελείως γυμνό - Αναζητείται η δεύτερη αδελφή του - Δεν έχει εμφανιστεί ακόμα η μητέρα του
Καμίνια
2