Ελλάδα

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τους 15 επικρατέστερους Διοικητές και Υποδιοικητές για τα νοσοκομεία της Αττικής

Η τελική απόφαση ανήκει στον ίδιο τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη

Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (19.12.2024) από το ΑΣΕΠ τα 15 ονόματα των ατόμων που προκρίθηκαν ως επικρατέστερα για τις θέσεις Διοικητών και Αναπληρωτών σε νοσοκομεία της Αττικής.

Με σημαντική καθυστέρηση, που μαρτυρά μια ανελαστική και ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία κρίσεων για την επιλογή Διοικήσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, το ΑΣΕΠ έδωσε στη δημοσιότητα τους προσωρινούς πίνακες για τους υποψήφιους που προκρίνονται στις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι προέκυψαν από τη διαδικασία του νέου νόμου Κεραμέως.

Ο νόμος που εισάγει ένα νέο πλαίσιο αξιοκρατικής επιλογής με βάση τυπικά προσόντα, γραπτή εξέταση και επαγγελματική εμπειρία έχει προβληματίσει και τους ίδιους τους εμπνευστές του, καθώς η διαδικασία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 1,5 χρόνο και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Οι διορισμοί των νέων διοικητών αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Υγείας. Οι καθυστερήσεις αποδίδονται σε πιθανές ενστάσεις και την ανάγκη οριστικής μοριοδότησης των υποψηφίων.

Η διαδικασία επιλογής των διοικητών και των υποδιοικητών νοσοκομείων θεωρείται κρίσιμη για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της υγείας, ενώ το γεγονός ότι στο παρελθόν πολλοί διοικητές προέρχονταν από κομματικές επιλογές που προκαλούν συζητήσεις για τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας.

Η τελική απόφαση ανήκει στον ίδιο τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Δείτε τους πίνακες των επιτυχόντων και τις βαθμολογίες που έλαβαν, ΕΔΩ

πηγή: Iatropedia.grΡεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ποιός πείραξε τον άντρα μου» ούρλιαζε η γυναίκα του 43χρονου Σπύρου Σέββου που βρέθηκε απαγχονισμένος στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Ο 43χρονος ψυκτικός, που ήταν πατέρας ενός 9χρονου κοριτσιού εντοπίστηκε νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο, ενώ δίπλα του βρέθηκε κι ένα χειρόγραφο σημείωμα, που ανέφερε: «σας αγαπάω, συγγνώμη για όλα»
Ο Σπύρος Σέββος
Χτύπησαν τον 36χρονο γιατρό μπροστά στον γιο του για ένα κόκκινο φανάρι - Η στιγμή του ξυλοδαρμού στην Θεσσαλονίκη
Η αιτία της επίθεσης, ήταν γιατί οι 4 άντρες θεώρησαν πως ο 36χρονος οδηγούσε αργά, με συνέπεια να τους καθυστερήσει και να τους «πιάσει» το κόκκινο φανάρι
Η στιγμή της επίθεσης στον 36χρονο γιατρό 1
Στα ύψη η αγωνία για τον 43χρονο Σπύρο Σέββο που εξαφανίστηκε από το Κερατσίνι - Στο σκοτάδι ακόμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο 43χρονος φέρεται να ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος με την εγχείρηση, που επρόκειτο να κάνει, καθώς είχε υποστεί ρήξη του ώμου του
Ο 43χρονος από το Κερατσίνι