Ελλάδα

Το FBI τίμησε 11 έλληνες αστυνομικούς

Οι 11 αστυνομικοί - άνδρες και γυναίκες - τιμήθηκαν με βραβεία συνεργασίας από το FBI κατά την διάρκεια τελετής στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη.

H πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα τίμησε σήμερα 11 μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) που συμμετείχαν σε επιχείρηση ανεύρεσης τριών εφήβων που είχαν απαχθεί από τους πατέρες τους, από περιοχή κοντά στο Λος Άντζελες, το 2008.

Τα τρία αγόρια, δύο αδέλφια και ο πρώτος τους εξάδελφος – 13, 15 και 12 ετών – βρέθηκαν τελικά στη Χάγη της Ολλανδίας τον Μάιο του 2010 και μετά από “εκτεταμένες έρευνες” της ΕΛ.ΑΣ, όπως τόνισε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ουίλλιαμ Σμιθ.

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές συνεργάσθηκαν με το Αμερικανικό FBI και τις ολλανδικές αρχές στον εντοπισμό των Τζορτζ και Τζων Σιλά – πολιτικογραφημένοι Αμερικανοί πολίτες Αρμενικής καταγωγής – οι οποίοι κατηγορούντο για την απαγωγή των παιδιών τους. Την κηδεμονία των παιδιών είχαν, βάσει δικαστικών αποφάσεων, οι μητέρες των παιδιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ με τη συσκευή παρακολούθησης στο σαλόνι του Γιώργου Μαζωνάκη - Οι μηνύσεις και το «κατηγορώ» στην οικογένειά του
Ο τραγουδιστής θεώρησε πως η οικογένειά του μεθόδευσε τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο για να τον εμποδίσει να καταθέσει μηνύσεις σε βάρος της
Ο Γιώργος Μαζωνάκης
Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την 1η Οκτωβρίου – Διεκδικούν επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις
«Τα μέτρα της κυβέρνησης, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αποτελούν έναν ακόμα εμπαιγμό για τους χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο»
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 2