Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Το καλλιτεχνικό μεσαιωνικό χωριό που μοιάζει με λαβύρινθο

pyrgi xios

Τα ελληνικά χωριά συχνά μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής ή κεντήματα. Μικρά στολίδια διάσπαρτα στα βουνά ή σε νησιά στο πέλαγος. Έχουν μια ιστορία αιώνων και σου κλέβουν την καρδιά από την αρχή! Ένα τέτοιο χωριό είναι και ένα ελληνικό μεσαιωνικό χωριό που μοιάζει με έναν λαβύρινθο.

Ζωγραφιστό λαβύρινθο. Ο λόγος για το Πυργί στη Χίο. Από τις φωτογραφίες και μόνο σε προκαλεί και προσκαλεί να το επισκεφθείς και το σίγουρο είναι ότι αυτό δε θα συμβεί μόνο μια φορά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αποκαλούν το Πυργί, ζωγραφιστό χωριό. Θαρρείς και κάποιος καλλιτέχνης ακούμπησε απαλά το πινέλο του πάνω σε αυτό το μεσαιωνικό χωριό. Ξεχωρίζει όχι μόνο για την αρχιτεκτονική του αλλά γενικά για την αισθητική του. Αυτό που θα παρατηρήσεις από την πρώτη στιγμή είναι τα περίτεχνα διακοσμητικά μοτίβα στις προσόψεις των οικημάτων.

Το Πυργί είναι το μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου και συνδυάζει αυτή τη μεσαιωνική αρχιτεκτονικη με τις ζωγραφιές κάνοντάς το τόσο ξεχωριστό και διάσημο. Αυτά τα σπίτια με τα σχέδια γοητεύουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις