Ελλάδα

Το μέρος της Αττικής που γυρίστηκε η θρυλική σκηνή καταδίωξης της ταινίας με τους Μπελμοντό και Ομάρ Σαρίφ

Η Αττική έχει αποτελέσει μέσα στα χρόνια κινηματογραφικό σκηνικό για διάσημες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και όχι μόνο.

Γραφικά στενά, μεγάλες λεωφόροι και σπίτια που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, έγιναν το φόντο για να γυριστούν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες αλλά και κλασικές ταινίες που αγαπήθηκαν από το κοινό.

Και δεν είναι, λοιπόν, μόνο ο ελληνικός κινηματογράφος που ανέδειξε περιοχές ή τις θεώρησε κατάλληλες για τα γυρίσματά του, αλλά και ξένες παραγωγές επέλεξαν την Αττική για να γυρίσουν μερικές από τις σκηνές τους.

Σε ένα μέρος της Αττικής, μάλιστα, η σκηνή καταδίωξης διάσημης ταινίας με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό. Πρόκειται για την ταινία «Διαρρήκτες» του 1971 στην οποία εκτός από τον Μπελμοντό, πρωταγωνίστησε και ο Ομάρ Σαρίφ.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μία γυναίκα έκανε μήνυση για απειλή και εκφοβισμό στην κόρη της στα Τρίκαλα - Συνελήφθη η 40χρονη
Οι δύο γυναίκες τσακώθηκαν μέσα στο σπίτι τους στα Τρίκαλα, με αποτέλεσμα η 40χρονη να απειλήσει την μητέρα της, η οποί στη συνέχεια υπέβαλλε μήνυση οδηγώντας την κόρη της στο αυτόφορο
Περιπολικό
Επτά χρόνια από την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από τη φονική πυρκαγιά
Η ελληνική κοινωνία παρακολούθησε παγωμένη τις εικόνες φρίκης που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά: Καμένες αγκαλιές, κατεστραμμένα σπίτια, ερείπια μιας γειτονιάς που δεν πρόλαβε να σωθεί
Μάτι 3