Ελλάδα

Το παράξενο εκκλησάκι στην κορυφή του βουνού που μοιάζει σα να μην είναι στην Ελλάδα

Μικρές και μεγαλύτερες, οι εκκλησίες της Ελλάδας ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους, την ιστορία τους και πολλές φορές για το σημείο στο οποίο βρίσκονται.

Κάποιες από αυτές και για τα τρία αυτά χαρακτηριστικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι αδιαμφισβήτητα το εκκλησάκι που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και αν το δεις για πρώτη φορά, θαρρείς και βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα.

Ο λόγος για τον Προφήτη Ηλία στο όρος Βόρας ή αλλιώς Καϊμάκτσαλαν. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο εκκλησάκι – μνημείο Σέρβων πεσόντων με μοναδική αρχιτεκτονική που εντυπωσιάζει. Όταν δε ντύνεται στα λευκά, το σκηνικό μοιάζει παραμυθένιο.

Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του βουνού χτίστηκε όταν οι Έλληνες παραχώρησαν στους Σέρβους με σκοπό να χτίσουν ένα μνημείο στους νεκρούς τους μετά τη μάχη του 1916. Όποιος καταφέρει και φτάσει στην κορυφή νιώθει ένα δέος μπροστά σε αυτή την εικόνα που δημιουργεί η ιδιαίτερη εκκλησία.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από άγριο ξυλοδαρμό ανηλίκων στην Κυψέλη - Μπήκαν στη μέση περαστικοί να τους χωρίσουν
Περαστικοί πεζοί και οδηγοί οχημάτων που βρίσκονταν στο σημείο, έσπευσαν να χωρίσουν τους νεαρούς που έριχναν μπουνιές και κλωτσιές στον έναν που βρισκόταν στην άσφαλτο
Κυψέλη
6
Μαρία Καρρά: Απολογήθηκε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος η χήρα του Γιωργου Τράγκα - Αφέθηκε ελεύθερη με έναν όρο και εγγύηση 100.000 ευρώ
Η Μαρία Καρρά και ο γιος του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης είναι κληρονόμοι της αμύθητης περιουσίας του, καθώς ο δεύτερος γιος του, Φρέντυ Τράγκας έχει αποποιηθεί την κληρονομιά
Γιώργος Τράγκας - Μαρία Καρρά 7