Ελλάδα

Τουρκία για Ίμια: Οι Έλληνες πλέον δεν τολμούν να πλησιάσουν

Κομπάζουν οι Τούρκοι για τα Ίμια. Τουρκικά site και πρακτορεία ισχυρίζονται ότι με το ραντάρ που έφταιξαν στη νησίδα Τσαβούς οι Έλληνες δεν τολμούν να πλησιάσουν στην περιοχή.

Μάλιστα στο σχεδόν πανομοιότυπο κείμενο που φιλοξενούν όλα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Έλληνες έχουν να πατήσουν στα Ίμια τρεις ολόκληρους μήνες!

«Εδώ και 25 χρόνια οι δυο χώρες ερίζουν για τα Ίμια τα οποία έχουν οδηγήσει σε εντάσεις ανάμεσά τους. Για χρόνια οι Έλληνες παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Όμως, πλέον όλα είναι ήρεμα γύρω από τα Ίμια που είναι 3 μίλια μακριά από το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό). Χάρις στην στρατιωτική βάση που κατασκευάστηκε στο νησί Τσαβούς που είναι 1,5 μίλι από τα Ίμια οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να παραβιάσουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Από την στιγμή που φτιάχτηκε η βάση δεν τολμούν να πλησιάσουν οι Έλληνες. Έχουν να “πατήσουν” στην περιοχή εδώ και τρεις μήνες και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κοιτάζουν τα Ίμια από την Καλόλιμνο», γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σπαρακτικός ο επικήδειος του πατέρα της Μαρίσσας Λαιμού - «Στεκόμαστε εδώ με την πιο βαριά καρδιά που μπορεί να έχει ένας γονιός»
«Εγγονούλα μας, λατρεμένο Μαρισσάκι μας, το χαμόγελό σου θα φωτίζει τις πονεμένες μας ψυχές για πάντα στην καρδιά μας», έγραφε το στεφάνι που έστειλαν οι παππούδες της 30χρονης
Συγκίνηση στην κηδεία της 30χρονης Μαρίσσας Λαιμού
Ξεκίνησε η δίκη του 79χρονου που άνοιξε πυρ κατά του Κοκολογιάννη στο Ηράκλειο - «Το αν γίνει κάτι μελλοντικά θα κριθεί από την απόφαση του δικαστηρίου»
Η πολυετής βεντέτα των δύο οικογενειών σήμερα πήγε στη Δικαιοσύνη, παρ’ ότι ο αδελφός του Στέφανου Κοκολογιάννη, είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη, γιου του 79χρονου, το 2012
Ο Στέφανος Κοκολογιάννης, αδερφός του δολοφόνου του Πρίαμου Ξυδάκη και θύμα του 79χρονου Γιάννη Ξυδάκη που δικάζεται