Ελλάδα

Τουρκικά ΜΜΕ για Rafale: Η χαρά της Ελλάδας για τα αεροσκάφη από δεύτερο χέρι

Η άφιξη των γαλλικών Rafale χθες Τετάρτη (19.1.2022) στην Αθήνα, φιλοξενήθηκε και από τα ΜΜΕ της Τουρκίας με εκτενή δημοσιεύματα, τα οποία είναι ειρωνικά και πικρόχολα, καθώς φαίνεται η ενόχληση της γειτονικής χώρας για τον εξοπλισμό της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται στην υποδοχή των αεροσκαφών ως «σόου της Ελλάδας με τα Rafale», σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του κατά την τελετή παραλαβής έστειλε εμμέσως μήνυμα στην Τουρκία ενώ αναφέρεται και στο κόστος των μαχητικών αεροσκαφών ότι άγγιξε τα 3,3 δισ. ευρώ.

Ακόμη, η εφημερίδα κάνει μια αναφορά και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που λένε ότι όλα αυτά γίνονται για να αποφύγει η κυβέρνηση τα πραγματικά προβλήματα, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Από τη μεριά της, η Sabah κάνει ένα πικρόχολο σχόλιο, αμφισβητώντας τη σημασία της αγοράς των Rafale και την ισχύ που παρέχουν στη θωράκιση της χώρας, καθώς τα αποκαλεί μεταχειρισμένα, κάνοντας λόγο για την «χαρά της Ελλάδας για αεροσκάφη από δεύτερο χέρι».

sabah rafale skai

Την άφιξη των Rafale σχολίασε και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet, η οποία τονίζει ότι έφτασε στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα των Rafale και κάνει και ειδική αναφορά στον αγιασμό των αεροσκαφών, φιλοξενώντας μάλιστα και αντίστοιχη φωτογραφία. 

cumhuriyet rafale skai

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global υπογραμμίζει, σε ρεπορτάζ του, το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο η Ελλάδα αγόρασε τα Rafale, το οποίο ήταν την περίοδο της κορύφωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την ενίσχυση της αεράμυνας της.

«Το κόστος όλης της συμφωνίας φτάνει τα 3,3 δισ. ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση το 2021, αύξησε τις αμυντικές της δαπάνες κατά 41% και έφτασαν στα 5,5 δισ. ευρώ», αναφέρει το Haber Global και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα παραλάβει επιπλέον 18 μαχητικά από τη Γαλλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με ελικόπτερο η μεταφορά των 4 νεκρών από τα Βαρδούσια όρη - «Δεν είχε μεγάλη εμπειρία», λέει ο θείος ενός εκ των ορειβατών
Η επιχείρηση ανάσυρσής τους είναι δύσκολη και καθοριστική είναι η συνδρομή μιας έμπειρης ορειβατικής ομάδας που προπορεύεται και στην συνέχεια ακολουθούν τα σωστικά συνεργεία
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Αμετακίνητοι οι αγρότες: Κλείνουν στις 12 το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων - Κινητοποιήσεις σε Νίκαια και Χαλκίδα
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν  προγραμματίσει αποκλεισμό για τα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της Πρωτοχρονιάς
Το μπλόκο των αγροτών στα Μάλγαρα
62
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Ποια είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας
Η παρέα των 4 αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα
Οι τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια όρη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
13