Ελλάδα

Τροχαίο στη Βουλή: Η καρδιά του Ιάσονα χτυπά σε 45χρονο από την Αττική

Ένας άνδρας 45 ετών από την Αττική είναι ο άνθρωπος στο στήθος του οποίου χτυπά εδώ και λίγες ώρες η καρδιά του 23χρονου Ιάσονα, του νεαρού παιδιού που ήταν το θύμα του τροχαίου έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή (12.03.2021).

Ήταν τόσο σφοδρή η σύγκρουση της μηχανής του με το αυτοκίνητο της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, το οποίο οδηγούσε αστυνομικός ο οποίος έστριψε αριστερά από τη Βασιλίσσης Σοφίας προς τη Βουλή, που το κράνος του Ιάσονα βγήκε, ο 23χρονος χτύπησε στο κεφάλι και όταν μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κρίθηκε κλινικά νεκρός.

Click4more Τροχαίο στη Βουλή: Εκτός Τροχαίας ο τροχονόμος που επιτέθηκε φραστικά στον αυτόπτη μάρτυρα

Σε μια κίνηση που συγκλόνισε τους πάντες, η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του. Και ο Ιάσονας έδωσε ζωή σε έξι ανθρώπους. Δωρίστηκαν η καρδιά, οι νεφροί, οι πνεύμονες, οι κερατοειδείς και το δέρμα του.

Η διαδικασία της δωρεάς των οργάνων του ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης.

Το πρωί της Τετάρτης (17.03.2021) στο Ωνάσειο, σε πολύωρη επέμβαση, σε έναν 45χρονο άνδρα από την Αττική, ο οποίος τα τελευταία δυο χρόνια ζούσε με μηχανική καρδιά, μεταμοσχεύτηκε η καρδιά του 23χρονου.

  

Οι νεφροί του έχουν μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, το ήπαρ του στο Λαϊκό νοσοκομείο, ενώ επειδή στην Ελλάδα δεν υπήρχε συμβατός δότης, οι πνεύμονές του στάθληκαν στην Ιταλία. Για τους κερατοειδής δεν υπάρχει λήπτης ακόμα, ενώ το δέρμα του θα μεταμοσχευτεί σε εγκαυματίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη γύρα είχε βγάλει ο ρασοφόρος youtuber τα «λείψανα» του Αγίου Παρθενίου – Τα πήγαινε ακόμα και σε σπίτια αρρώστων για να προσευχηθούν
Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται ο ρασοφόρος, ως βασικός παπάς να τελεί και κάθε «ευλάβεια» και «τιμή»  την τελετή υποδοχής των λειψάνων
Ο 46χρονος ρασοφόρος με τα "λείψανα" του Αγίου Παρθενίου
Το Σάββατο συμπληρώνονται 8 χρόνια από την πολύνεκρη πλημμύρα στη Μάνδρα: «Μας υποσχέθηκαν δικαιοσύνη αλλά μας κορόιδεψαν»
Πώς έγινε η τραγωδία την 15η Νοεμβρίου 2017 με τους 24 νεκρούς - «Το κράτος από το 2017 μέχρι σήμερα είναι απόν», καταγγέλλει ο Αναστάσιος Μπερέτας, ο οποίος έχασε τον πατέρα του και είναι πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών, Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας
Μάνδρα
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και στην Λάρισα το τελευταίο αντίο στην 49χρονη που σκοτώθηκε στον φούρνο
Πλήθος κόσμου έστειλε ολόλευκα στεφάνια για να τιμήσουν την μνήμη της - Όλοι ντυμένοι στα μαύρα, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως αυτή η γυναίκα έχασε τόσο άδικα τη ζωή της
Εκκλησία
«Αίσιος Οιωνός 25»: Ο Στρατός Ξηράς αποκαλύπτει τη νέα εποχή των drones και των αντι-drone συστημάτων
Η μεγάλη άσκηση στην Αλεξανδρούπολη αναδεικνύει τις επιχειρησιακές ανάγκες του σύγχρονου πεδίου μάχης και την είσοδο των Ενόπλων Δυνάμεων στην εποχή της διαλειτουργικότητας επανδρωμένων και μη επανδρωμένων μέσων
Η άσκηση ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ-25 στην Αλεξανδρούπολη
Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες φαρμάκου αδρεναλίνης που χρησιμοποιείται στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη
«Τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον την εμφάνιση, τον ποσοτικό προσδιορισμό δραστικού συστατικού και τον έλεγχο συγγενών ουσιών»
Medical personnel filling a syringe needle with generic vaccine booster from vial