Ελλάδα

Τσάμπα οι ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Μετά από σχετική συνεννόηση μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Dieter Kosslick αποφάσισε, ειδικά για φέτος και λόγω του προβλήματος της επιβολής των capital controls, οι ελληνικές ταινίες που θα υποβληθούν για να κριθούν για την επιλογή τους στο Φεστιβάλ, να μην καταβάλουν το αντίτιμο εγγραφής στην οn-line υποβολή τους.

Το αντίτιμο ανέρχεται στο ποσό των 150 ευρώ για ταινίες μεγάλου μήκους και στο ποσό των 60 για ταινίες μικρού μήκους.

Σε ανακοίνωση του σήμερα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου τονίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται με e-mail στο Τμήμα Hellas Film του Ε.Κ.Κ. προκειμένου να τους αποσταλεί ο ειδικός κωδικός που θα τους επιτρέπει να μην πληρώσουν αντίτιμο εγγραφής, όπως και άλλες χρήσιμες οδηγίες. Θα πρέπει επίσης να απευθυνθούν σχετικά με την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα: http://www.berlinale.de/en/branche/_filmanmeldung/filmanmeldung_allgem/index.html.

Για μεγάλου μήκους ταινίες η προθεσμία υποβολής λήγει στις 30 Οκτωβρίου και για ταινίες μικρού μήκους στις 17 Νοεμβρίου. Οι ημερομηνίες επιλογής από την προκριματική επιτροπή του Φεστιβάλ είναι 20-30 Οκτωβρίου, 10-20 Νοεμβρίου και 1-22 Δεκεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Βροχές σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και στα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά νωρίς το πρωί
ΚΑΙΡΟΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Με είχε κακοποιήσει όταν ήμουν 7 ετών» λέει η κόρη του 64χρονου που προσπάθησε να βιάσει 25χρονη ΑμεΑ στην Κυψέλη
««Έχω ζήσει το ίδιο περιστατικό που έχει ζήσει το κορίτσι, ήμουν μικρή και φοβόμουν να φέρω αντίρρηση μη με έδερνε, μη με σκότωνε», λέει η κόρη του 64χρονου
Το σπίτι στην Κυψέλη που έγινε το περιστατικό