Ελλάδα

Τζάνειο νοσοκομείο: Ασθενής ξυλοκόπησε νοσηλευτή – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Συνεχείς είναι οι επιθέσεις ασθενών σε υγειονομικούς με ένα ακόμη περιστατικό να έρχεται στο φως, αυτή τη φορά στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.   

Συγκεκριμένα έξαλλος έγινε ένας 25χρονος ασθενής, ο οποίος το περασμένο Σάββατο (28/10) βρέθηκε στο χειρουργικό τμήμα των Επειγόντων στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, επειδή … δεν εξυπηρετήθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο νεαρός σηκώθηκε από την εξεταστική κλίνη και άσκησε σωματική βία στον νοσηλευτή που του παρείχε νοσηλευτική φροντίδα:

«Επειδή θεώρησε ότι αργούν σηκώθηκε επάνω από την εξεταστική κλίνη και περιέλαβε στο ξύλο τον νοσηλευτή που του παρείχε νοσηλευτική φροντίδα. Τον έκανε… μαύρο στο ξύλο…. Εάν δεν ήταν άλλο άτομο που περίμενε να εξετασθεί ο ίδιος ή αυτόν που συνόδευε, να παρέμβει μπορεί να είχαμε χειρότερα. Κατατρομοκρατημένοι όλοι οι γύρω ασθενείς και προσωπικό», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

ΠΟΕΔΗΝ: Ολομόναχος ο νοσηλευτής στο δικαστήριο – Απούσα η Διοίκηση

Σύμφωνα με παριστάμενους μάρτυρες, ο νεαρός προκάλεσε ζημιές στα Επείγοντα, σπάζοντας ό,τι βρήκε μπροστά του. Ειδοποιήθηκε η φύλαξη του νοσοκομείου και η αστυνομία, η οποία, συνέλαβε τον νεαρό και τον οδήγησε μαζί με τον νοσηλευτή, στο αστυνομικό τμήμα.

Ο νοσηλευτής υπέβαλε μήνυση, ενώ σήμερα βρέθηκε ως μάρτυρας στο αυτόφωρο δικαστήριο, ολομόναχος -όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ- χωρίς καμία συμπαράσταση από τη διοίκηση του Τζάνειου Νοσοκομείου.

«Η διοίκηση εξαφανισμένη. Πουθενά δεν εμφανίσθηκε. Άφησε τον νοσηλευτή απροστάτευτο. Αυτό είναι ντροπή. Αναμένουμε τη παρέμβαση του Υπουργού Υγείας. Έλεος με αυτές τις διοικήσεις. Τους ενδιαφέρουν μόνο οι δημόσιες σχέσεις και η δημόσια εικόνα. Άφησαν τον νοσηλευτή κτυπημένο να τρέχει στα δικαστήρια. Εάν χρειασθεί δικηγόρο θα το πληρώσει από τη τσέπη του; Η διοίκηση ήθελε προφανώς να αποσιωπηθεί το συμβάν. Διαφορετικά θα έμπαινε μπροστά και θα κατέθετε μήνυση η ίδια. Οι δικηγόροι του νοσοκομείου θα ήταν δίπλα στο συνάδελφο. Ντροπή και πάλι ντροπή», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1