Ελλάδα

Βαριές ποινές για το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη

Με ποινές για 9 από τους 13 κατηγορούμενους, ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Πειραιά, για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», το 2007, στη θαλάσσια περιοχή Αθηνιός της Σαντορίνης.

Για την υπόθεση συνολικά κάθισαν στο εδώλιο 13 άτομα, σε τρία από αυτά αποδόθηκε η κατηγορία εκ προθέσεως, ενώ το δικαστήριο αθώωσε τέσσερις από τους κατηγορούμενους.

Οι ποινές θυμίζουν την υπόθεση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, αφού καμία δεν πρόκειται να εκτελεστεί, είτε λόγω αναστολής που χορήγησε το δικαστήριο, είτε λόγω μετατροπής τους (10 ευρώ ανά ημέρα) ήδη από το πρώτο βαθμό.

Συγκεκριμένα στον πλοίαρχο επιβλήθηκαν 12 χρόνια και 2 μήνες καθώς και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, στον αρχιπλοίαρχο 8 χρόνια, στον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας στη ξηρά σύμφωνα με τον κώδικα ασφαλούς διαχείρισης DPA (Designated personnel ashore) 8 χρόνια, στον αρχιμηχανικό 28 μήνες, στον αξιωματικό ναυτιλίας 2 χρόνια και 10 μήνες, στον αξιωματικό ασφαλείας 6 μήνες και 600 ευρώ χρηματική ποινή, στον επιθεωρητή του νηογνώμονα 15 μήνες και στους νόμιμους εκπρόσωπους της εταιρείας 2 χρόνια.

Αθωώθηκαν ο πρώτος μηχανικός, ο ύπαρχος, ο αρχιθαλαμηπόλος και η υπεύθυνη καμπινών.

Η δίκη, ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις μήνες ενώ κατέθεσαν περισσότεροι από 60 μάρτυρες.

Σε ανακοίνωσή της, η διαχειρίστρια και πλοιοκτήτρια του «Sea Diamond», άσκησε έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου ποινικού Δικαστηρίου, με τη βεβαιότητα ότι οι κατηγορίες που απέμειναν κατά των στελεχών τους που κατηγορήθηκαν, θα καταρριφθούν στο ανώτερο Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η θάλασσα της Σαντορίνης μετά τη βύθιση του Sea Diamond

Αρχίζει την Τρίτη η δίκη για το ναυάγιο του Sea Diamond

Αναβλήθηκε η ποινική δίκη για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από τη στιγμή που θάβουν ζωικά απόβλητα στον ποταμό Λούρο - Ενταφιάστηκαν παράνομα πάνω από 200 τόνοι υπολειμμάτων στην Πρέβεζα
Την παράνομη μεταφορά των αποβλήτων, έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, μέσω αποκλειστικού βίντεο στο οποίο φαίνονται εκσκαφείς να ανοίγουν τις τάφρους και να θάβουν μέσα ψάρια, κοτόπουλα και χαλασμένα κρέατα
Απόβλητα στην Πρέβεζα
Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί στην Πάτρα – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και τον σημάδευε με όπλο
Στο μαγαζί επικράτησαν σκηνές πανικού - Ο 31χρονος δράστης κατά το παρελθόν είχε απελαθεί από τη χώρα, ενώ ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για υπόθεση ναρκωτικών
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι και οι γονείς τους για άγρια επίθεση σε 13χρονο στο Μοσχάτο - Τον χαστούκισαν και τον κλώτσησαν
Οι 6 κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους 9 συνομηλίκους τους προσέγγισαν τον 13χρονο σε πάρκο στο Μοσχάτου και αφού τον έριξαν στο έδαφος, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του
Εκφοβισμός