Ελλάδα

Βαρύ το κλίμα στο Mega – Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία

Διατηρείται το βαρύ κλίμα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Η Ένωση Συντακτών αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με τετράωρη στάση εργασίας σήμερα, από τις 18:00 έως τις 22:00.

 

Στη στάση εργασίας συμμετείχαν και οι τεχνικοί του καναλιού, οι οποίοι εξήγγειλαν στάση εργασίας έως την 01:00 το πρωί.

Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι του καναλιού θα πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρη απεργία από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 1ης Ιουνίου έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, η Ένωση Συντακτών, σε ανακοίνωσή της διαπιστώνει πως «είναι πια ολοφάνερο ότι εργοδότες και κυβέρνηση επιμένουν εδώ και δυόμιση μήνες, να κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους του MEGA. Οι μέτοχοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. επιδιώκουν να αγοράσουν επιχειρηματικό χρόνο, ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις άδειες, αλλά και της προσφυγής στο ΣτΕ, ενώ η κυβέρνηση παίζει στην πλάτη των εργαζομένων και θέλει να δείξει ότι, δήθεν, «τακτοποιεί» τους λογαριασμούς της με την διαπλοκή».

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Ένωση Συντακτών αξιώνει από τους ιδιοκτήτες του MEGA, «αλλά και την κυβέρνηση», να σεβαστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, ενώ καταδικάζει και «κάθε προσπάθεια ανθρωποφαγίας και απαξίωσης, που επιχειρούν κάποιοι με στόχο τους εργαζόμενους στο MEGA». «Μόνο οι δημοσιογράφοι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, είναι η εγγύηση για την ενημέρωση της κοινής γνώμης» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας: Καμιά ανησυχία για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθου  
Αναφορά έκανε και στην σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, η οποία διήρκεσε περίπου έναν μήνα, με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο. «Ευτυχώς σταμάτησε, αλλά ήταν ικανό χρονικό διάστημα για να επηρεάσει τις κρατήσεις», σχολίασε.
Το ναυάγιο της Ζακύνθου
Η Ειρήνη Μουρτζούκου επικοινώνησε με την γιαγιά του Παναγιωτάκη μετά την ομολογία της - «Το μωράκι φαίνονταν νεκρό» αποκαλύπτει η σπιτονοικοκυρά
«Το είχα στο μυαλό μου αλλά δεν περίμενα να το ομολογήσει. Όλοι το ήξεραν και το καταλάβαιναν», προσθέτει η σπιτονοικοκυρά
Ειρήνη Μουρτζούκου
Οι 6 παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Το βούλευμα απαριθμεί, συνολικά 10 αστοχίες - δομικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές στο παιχνίδι του λούνα παρκ - όπως προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης
Το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική