Συμβαίνει τώρα:
Μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού στην άνοδο λόγω τροχαίου
Ελλάδα

Βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο Κορωπί – Η κολόνα ρεύματος και το ακαθάριστο οικόπεδο

Μία σπίθα πάνω στα ξερά χόρτα ήταν αρκετή να φουντώσει γρήγορα η φωτιά, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι εικόνες από τις πρώτες στιγμές που ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στο Κορωπί το μεσημέρι της Τρίτης (29/7/25) για την οποία σήμανε 112 και έκλεισαν δρόμοι. 

Στις εικόνες που τραβήχτηκαν από επιχείρηση που βρίσκεται δίπλα στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά στο Κορωπί, φαίνεται να «λαμπαδιάζει» ένα οικόπεδο, το οποίο σύμφωνα με την ΕΡΤ ήταν ακαθάριστο και γεμάτο με ξερά χόρτα. 

Τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 5 μποφόρ που «έσπρωχναν» τις φλόγες προς τον Υμηττό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι σπίθες ξεπήδησαν αρχικά από μια κολόνα ρεύματος. Ωστόσο, η άμεση κινητοποίηση από επίγειες και εναέριες δυνάμεις έφερε αποτέλεσμα και μέσα σε 45 λεπτά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 98 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., εθελοντές, 32 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Παράλληλα, υπήρχε συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Atlantic Council και Όμιλος Antenna συνεργάζονται για τη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης και Μέσης Ανατολής
Το AEGGIS θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει τη διαδικασία των υφιστάμενων Συνόδων της Ευρώπης και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της προσεχούς Συνόδου του 2026 στο Ριάντ
Atlantic Council και Όμιλος Antenna
Τουρίστρια τραυματίστηκε στο φαράγγι της Ίμπρου στην Κρήτη - Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση της 60χρονης
Λόγω του τραυματισμού η 60χρονη δεν μπορούσε να περπατήσει, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να την μεταφέρουν με φορείο μέχρι την έξοδο του φαραγγιού στο χωριό Κομιτάδες
Φαράγγι 1