Ελλάδα

Βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο Κορωπί – Η κολόνα ρεύματος και το ακαθάριστο οικόπεδο

Μία σπίθα πάνω στα ξερά χόρτα ήταν αρκετή να φουντώσει γρήγορα η φωτιά, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι εικόνες από τις πρώτες στιγμές που ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στο Κορωπί το μεσημέρι της Τρίτης (29/7/25) για την οποία σήμανε 112 και έκλεισαν δρόμοι. 

Στις εικόνες που τραβήχτηκαν από επιχείρηση που βρίσκεται δίπλα στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά στο Κορωπί, φαίνεται να «λαμπαδιάζει» ένα οικόπεδο, το οποίο σύμφωνα με την ΕΡΤ ήταν ακαθάριστο και γεμάτο με ξερά χόρτα. 

Τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 5 μποφόρ που «έσπρωχναν» τις φλόγες προς τον Υμηττό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι σπίθες ξεπήδησαν αρχικά από μια κολόνα ρεύματος. Ωστόσο, η άμεση κινητοποίηση από επίγειες και εναέριες δυνάμεις έφερε αποτέλεσμα και μέσα σε 45 λεπτά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 98 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., εθελοντές, 32 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Παράλληλα, υπήρχε συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στην κυκλοφορία το μεσημέρι ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου - Δείτε φωτογραφίες
Η διαδρομή Αθήνα - Πύργος θα γίνεται σε 2 ώρες και 45 λεπτά - Τα υπόλοιπα 10 χλμ μέχρι το Μιντιλόγλι θα ολοκληρωθούν και θα παραδοθούν στην κυκλοφορία έως το τέλος Νοεμβρίου, με βάση το χρονοδιάγραμμα
Ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου 8
Με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία στους 35°C θα ταξιδέψουν οι πρώτοι εκδρομείς του Αυγούστου - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού σχεδόν όλη την εβδομάδα και ενώ θα επικρατήσουν τα χαρακτηριστικά μελτέμια του Αυγούστου αλλά και λίγες βροχές
Ταξιδιώτες στο λιμάνι του πειραιά