Ελλάδα

Βιβλία από το Μαξίμου σε ελληνόπουλα στη Μαδρίτη για να μην χάσουν επαφή με την γλώσσα

Δεκάδες βιβλία για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης εστάλησαν στη Μαδρίτη για τα ελληνόπουλα που θέλουν να διατηρήσουν την επαφή τους με την ελληνική γλώσσα.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια επίσκεψης της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, στη Μαδρίτη, την περίοδο που διατηρούσε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας ζητήθηκε η υποστήριξη της κεντρικής κυβέρνησης προκειμένου να μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα αποσπασμένος εκπαιδευτικός έτσι ώστε να βοηθήσει τους νέους με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τη διασύνδεσή τους κατ΄αυτόν τον τρόπο με την πατρίδα.

Κατόπιν ενεργειών άμεσα εκπαιδευτικός εγκαταστάθηκε στην ισπανική πρωτεύουσα και έκτοτε πραγματοποιείται η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε όλους όσοι το επιθυμούν. Με νέο αίτημα, πριν από λίγες μέρες, προς την υπουργό ζητήθηκε να εξεταστεί η πιθανότητα εφοδιασμού με βιβλία προκειμένου να ενισχυθεί το περιεχόμενο που υπάρχει στη διάθεσή τους, αίτημα που έφτασε στο γραφείο του διευθυντή του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

bookschildern

Έτσι, έφτασαν πολύ γρήγορα στη Μαδρίτη βιβλία με εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό αλλά και ψυχαγωγικό περιεχόμενο για τις ανάγκες των Ελλήνων της περιοχής και για την ενίσχυση του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας. «Με την γενναιόδωρη αυτή προσφορά, και με άλλα βιβλία που επίσης έχουμε μαζέψει, σιγά σιγά θα φτιάξουμε μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη στο Τ.Ε.Γ. Μαδρίτης!», σημειώνουν στο GREMA Μαδρίτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε κίνδυνο οι ασθενείς στα νοσοκομεία: Εξουθενωμένοι νοσηλευτές σε υποστελεχωμένα τμήματα
Τι αποδεικνύουν ελληνικές μελέτες για το νοσηλευτικό προσωπικό στη χώρα μας - Το νοσηλευτικό προσωπικό βιώνει πολύ υψηλά ποσοστά εξουθένωσης και δυσαρέσκειας από την εργασία του
Νοσοκομείο 2