Δευτέρα, 15 Απρ.
18oC Αθήνα

Βόρεια Εύβοια: Εθελοντές φτιάχνουν ανθρώπινη αλυσίδα για να προστατεύσουν τις Καματριάδες

Βόρεια Εύβοια: Εθελοντές φτιάχνουν ανθρώπινη αλυσίδα για να προστατεύσουν τις Καματριάδες

Με την ελπίδα το δικό τους πείσμα να είναι μεγαλύτερο από αυτό της φωτιάς, που επιμένει να καίει εδώ και ημέρες τη Βόρεια Εύβοια, 40 εθελοντές έχουν φτιάξει ένα ανθρώπινο τοίχος μπροστά από το χωριό Καματριάδες και… περιμένουν τις φλόγες.

Πρόκειται για 40 παιδιά που έχουν πάει στη Βόρεια Εύβοια ακόμα και από την Αθήνα, με στόχο να μην επιτρέψουν να μπει η φωτιά στο χωριό.

Εκτός από το πείσμα τους, είναι «οπλισμένοι» με πυροσβεστήρες που αγόρασαν οι ίδιοι ή τους προμηθεύτηκαν από το Δήμο Ιστιαίας.

Αυτή την ώρα, η φωτιά καίει πευκοδάσος, με το κάθε πεύκο που γίνεται στάχτη να είναι ηλικίας τουλάχιστον 70 ετών.

Στην περιοχή υπάρχουν κλήματα αλλά και συκιές, με τους κατοίκους των γύρω χωριών να φτιάχνουν κρασί, να ασχολούνται με τις ελιές αλλά και τις συκιές για να βγάλουν τα έξοδά τους.

Click4More: Φωτιά στην Εύβοια: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Γαλατσώνα και Αβγαριά

«Ο κόσμος ζει από αυτά. Τι θα κάνει ο κόσμος άμα καούν κι αυτά;» λέει στον απεσταλμένο του newsit.gr Λευτέρη Σουχάιμπ ένας νεαρός που θέλει να περάσει τη ζωή του στο χωριό και όχι στην πόλη. Μαζί με τους υπόλοιπους, είναι αποφασισμένος να παραμείνει εκεί όλη τη νύχτα, για να δώσει τη μάχη του με τις φλόγες.

Μια άλλη κοπέλα, που έχει φτάσει εκεί από Αθήνα, περιμένει να δώσει και εκείνη τη μάχη της για να κρατήσει τις φλόγες μακριά από το χωριό.

Click4More: Φωτιά στην Εύβοια: Ο Νίκος Παππάς στη «μάχη» της κατάσβεσης

Και εκείνη, όπως και οι υπόλοιποι, εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για το συντονισμό στα εναέρια μέσα. Ήταν ελάχιστα αυτά που επιχείρησαν λένε και αυτά τις τελευταίες 2 ώρες πριν πέσει το φως της μέρας.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις