Ελλάδα

Χαλκίδα: Άγριο bullying σε βάρος 13χρονου – Τι καταγγέλλει η μητέρα του

«Το παιδί βγαίνοντας από το σχολείο με παίρνει μου λέει ''μαμά, πάρε με, γιατί απειλούμαι'' και λέει ''μαμά, έρχονται προς τα πάνω μου''»

Τον απόλυτο τρόμο μέσα στο ίδιο του το σχολείο βιώνει ένας 13χρονος που έπεσε θύμα σκληρού bullying από έναν 14χρονο στη Χαλκίδα. Ζητάει από τους δικούς του ανθρώπους να βρίσκονται διαρκώς κοντά του.

Το τελευταίο επεισόδιο bullying σε βάρος του 13χρονου μαθητή από τη Χαλκίδα, συνέβη στις 15 Ιανουαρίου και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή.

Όπως καταγγέλλει η μητέρα του παιδιού στο MEGA, ένας 14χρονος άρχισε να σπρώχνει και να απευθύνεται με χυδαίους χαρακτηρισμούς προς τον συμμαθητή του. Κι όλα αυτά για τη θέση, στο μάθημα της γυμναστικής.

«Πάει μπροστά, τον σπρώχνει, πάει μπροστά του. Λέει (ο 13χρονος) «μου πήρες τη σειρά». Λέει (ο 14χρονος) «άντε ρε π…, γκέι, που θες και σειρά». Πάει στην διευθύντρια το λέει. Του λέει «σε θέλει η διευθύντρια», και τον πιάνει από την μπλούζα, τον σφίγγει στο λαιμό».

Όμως, η δράση του 14χρονου δεν σταμάτησε εκεί. Την ώρα που ο 13χρονος μαθητής της δευτέρας Γυμνασίου επέστρεφε έντρομος στο σπίτι του, ο ανήλικος αυτήν τη φορά μαζί με ακόμα δύο φίλους του τον πλησίασαν με απειλές.

«Το παιδί βγαίνοντας από το σχολείο με παίρνει μου λέει ”μαμά, πάρε με, γιατί απειλούμαι” και λέει ”μαμά, έρχονται προς τα πάνω μου”. Ο ίδιος που του έκανε αυτό κι άλλοι δύο. Πάνε προς τα πάνω του και ακούω που του λένε ”κλείσε το κινητό, ρε”».

Οι γονείς του ανήλικου θύματος ενημέρωσαν την διευθύντρια του σχολείου για το περιστατικό. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το παιδί τους δεν είναι το μοναδικό θύμα εκφοβισμού, ή ακόμη και βιαιοπραγίας, από τον 14χρονο.

 

«Το παιδί αυτό με αποβολή είναι, κάθε ημέρα έξω από το σχολείο. Μου είπαν ότι από Δευτέρα (σ.σ. 20.01.2025) δεν θα είναι στο σχολείο. Θα το καταγγείλω στην εισαγγελία. Τη Δευτέρα θα πάω στην δευτεροβάθμια. Εκκρεμεί καταγγελία ότι έχει δείρει 12χρονο το 2023».

Την κλώτσησε στην πλάτη

Και οι καταγγελίες περιστατικών βίας με θύματα, αλλά και θύτες ανηλίκους δεν τελειώνουν εδώ.

Μαθητής γυμνασίου σε σχολείο της Αττικής χτύπησε με κλωτσιά συμμαθήτριά του.

Το θύμα μιλά τρομαγμένο στο MEGA.

«Ανεβαίναμε πάνω στις τάξεις και ήρθε από πίσω μου και μου έδωσε κλωτσιά με το πόδι του στην πλάτη μου και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Συμμαθητές μου ήταν μόνο. Δεν κάνανε κάτι, γελάγανε».

«Ήρθε έκλαιγε, μπήκε μέσα στο δωμάτιο. «Γιατί κλαις;» και μου είπε την αλήθεια. «Φοβάμαι πλέον», μου λέει, «να πάω στο σχολείο». Ένα άλλο παιδί είχε μπει με μαχαίρι μέσα στο σχολείο. Παιδί έχει χτυπήσει δάσκαλο», είπε η μητέρα του.

Η μητέρα του κοριτσιού ειδοποίησε τους υπευθύνους του σχολείου, όμως, όπως καταγγέλλει, παραμένουν μέχρι σήμερα αδρανείς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 8
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
39