Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Χαλκίδα: Η απολογία της 39χρονης για το έγκλημα – Για αποκαλυπτικό μήνυμα μιλάει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Χαλκίδα: Η απολογία της 39χρονης για το έγκλημα – Για αποκαλυπτικό μήνυμα μιλάει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Η ώρα της απολογίας για το έγκλημα στη Χαλκίδα έφτασε και η κατηγορούμενη αναμένεται να μιλήσει για τη δολοφονία και τα αίτια που όπλισαν τα χέρια της…

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια η 39χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 42χρονου ξυλουργού στη Χαλκίδα, σε ένα έγκλημα που συντάραξε την πόλη και ολόκληρη τη χώρα. Η κατηγορούμενη έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου, από το σπίτι της στα Λουκίσια Χαλκίδας, έκανε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων μέχρι το σπίτι του 42χρονου στο κέντρο της πόλης και του έστησε καρτέρι στο σημείο όπου εκείνος συνήθιζε να παρκάρει το αυτοκίνητό του.

Η 39χρονη κατηγορείται ότι μόλις τον είδε του επιτέθηκε πισώπλατα, μαχαιρώνοντάς τον μέχρι θανάτου. Μέχρι σήμερα  δεν έχει αποκαλύψει γιατί μαχαίρωσε τον ξυλουργό, λέγοντας πως θα τα αποκαλύψει στον ανακριτή, όλη την αλήθεια για τα αίτια της στυγερής δολοφονίας.

Η 39χρονη έφτασε στο δικαστικό μέγαρο της Χαλκίδας κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Με χειροπέδες στα χέρια, μάσκα και κουκούλα πέρασε στα ενδότερα χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που την περίμεναν.

«Γράφτηκε ο επίλογος, τον αποχαιρετήσαμε χθες. Η λέξη οδύνη έχει χάσει την έννοιά της. Όλος ο κόσμος τον αποχαιρέτησε, ήταν πολύ δύσκολες στιγμές αυτές», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 42χρονου, Θανάσης Τάρτης, στο Mega. Όπως λέει ο ίδιος, η αιτία του εγκλήματος έχει ξεκαθαρίσει:

«Η αίτια του κακού έχει ξεκαθαριστεί. Όταν το 2021 ήρθε στο γραφείο μου, ζητώντας τη βοήθειά μου, ο Σάκης για να αποφύγει τις πιέσεις και τις απειλές που δεχόταν από την κατηγορούμενη, τον συμβούλεψα να ενημερώσει τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν και φίλος του. Αυτή η ενημέρωση οδήγησε δυστυχώς, όπως μας λένε οι γονείς της 39χορνης, από την ημέρα εκείνη μέχρι και το Σάββατο (σ.σ. ημέρα της δολοφονίας) υπήρχαν συνεχείς ξυλοδαρμοί. Θεωρούμε ότι για αυτούς τους ξυλοδαρμούς η κατηγορούμενη θεώρησε υπεύθυνο τον Σάκη γιατί αποκάλυψε στον σύζυγό της της συμπεριφορά της».

Όπως λέει ο κ. Τάρτης: «Επιχειρείται δεύτερη δολοφονία του Σάκη από τους συγγενείς της κατηγορουμένης γιατί αφήνουν υπονοούμενα για άλλου είδους πράξεις από τη μεριά του και αυτό πρέπει να σταματήσει. (…) Ήταν πολύ αγχωμένος και στεναχωρημένος, φοβόταν. Μια μάρτυρας η οποία θα προταθεί από εμάς θα προσκομίσει ένα μήνυμα του Σάκη το οποίο δείχνει πόσο φοβόταν για τη ζωή του».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις